Боби Михайлов: Не може от два отбора без лиценз да направим един редовен


Боби Михайлов: Не може от два отбора без лиценз да направим един редовен

1422 0

Няма как от два отбора без лиценз да направим отбор с лиценз, обяви шефът на БФС Борислав Михайлов след Изпълкома по повод последния слух относно бъдещето на Локомотив (София) и ЦСКА.

Според информация, появила се часове преди заседанието, се подготвя схема, според която и двата отбора да останат в "А" група. Заговори се, че Васил Божков ще купи Локо (Сф) и  ще го преименува на ЦСКА 23 или ЦСКА София. В същото време Николай Гигов ще вземе контролния пакет акции на Локо (ГО) , който е с нулеви задължения и ще го преименува на Локомотив (Сф).

След това се разчиташе Изпълкома да гласува "А" група с 12 отбора, като означава че влиза и третият от "Б" група т.е. Локомотив (ГО) или новият Локомотив (Сф).

Друга версия пък прати Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Николай Гигов с равни дялове, начело на преобразувания Локо (Сф) в ЦСКА.

Борислав Михайлов обаче охлади страстите.

"Подобно нещо не е обсъждано. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда толкова редовно. Лицензът е един и не може да се преотстъпва. Но има много "ако", юридически неща, обемисти правилници, когато има двама юристи, има три мнения. Всяка страна си го тълкува, както й е изгодно. Никой не е виновен на ЦСКА. ЦСКА няма лиценз, също и Локомотив София. От ЦСКА няма постъпили документи на днешния Изпълком. От Локомотив София има устна молба от господин Гигов и до няколко дни ще се реши", каза той.

"ЦСКА, който завърши това първенство, не е получил лиценз. По правилата, може да играе във В група. Аз не знам другите неща, защото няма нищо черно на бяло", добави Боби. 

"Лицензионната процедура приключи, и каквото и да се случи с Локо София, трябва да се случи много бързо. Към момента в "А" група са 10 отбора, в "Б" -  16. Първенството ще стартира на 18 юли, и жребият на УЕФА беше днес, а след седмица са мачовете. Може и на 1 юли да изтеглим жребия, на кого пречим?! Ако останат 10 отбора, ще играят по четири пъти, 36 мача. Един изпада, един играе плейофи с отбор от Б група", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички