ЦСКА приключи контролите с успех, но безумно нарушение контузи ключов играч


ЦСКА приключи контролите с успех, но безумно нарушение контузи ключов играч
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5001 0

ЦСКА записа победа с 3:0 над последния в българската Първа лига Царско село. Това бе последна проверка за "армейците" преди подновяването на шампионата. Така "червените" записаха три победи, едно равенство и една загуба при зимната си подготовка.

ЦСКА обаче получи удар, който е далеч по-важен от резултата. Ключов играч на тима напусна принудително и състоянието му не изглеждаше никак добро. Става въпрос за Тибо Вион, тъй като в средата на втората част Пиер Зебли влезе безумно в краката му, заради което бе и изгонен!

Първоначално двата тима играха 10 срещу 10, тъй като и Вион не бе заменен от друг. Любопитното е, че не след дълго през втората част Царско село получи още един червен картон и завърши срещата с 9 души. 

Резултатът днес бе открит от капитана на ЦСКА Юрген Матей. Той засече с глава центриране от ъглов на Греъм Кери в 24-ата минута. Минималната преднина на "червените" се задържа чак до последните минути, когато паднаха два бързи гола.

И двата бяха дело на Жорди Кайседо. Нападателят на "армейците" се разписа в 82' и в 90'. При първия му гол обаче ясно се видя, че е в полоожение на засада, която не бе забелязана от реферите.

За ЦСКА се подновява битката в Първа лига, където тимът изостава с 2 точки от Лудогорец. "Армейците" излизат за отложения мач с Локомотив София, като сблъсъкът ще се състои на 13 февруари. Царско село подновява сезона си с домакинство срещу Берое на 20 февруари.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ КОНТРОЛАТА ЦСКА - ЦАРСКО СЕЛО?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута ЦСКА стигна до корнер. Греъм Кери центрира към Томас Лам. Финландецът не успя да уцели празната врата. Две минути след това Ндиае спаси опасен удар на Греъм Кери. Отново ирландецът затрудни Ндиае с удар в 12-ата минута.

В 16-ата минута Вилдсхут излезе сам срещу вратаря, но стреля право в Ндиае. В 22-ата Кери отново центрира от корнер, Юга стреля и топката беше изчистена.

24' - 1:0! Греъм Кери центрира от ъглов удар и Юрген Матай с глава извежда ЦСКА напред.

В 35-ата минута Томас Лам отляво опита извеждащ пас към Кери. Ирландецът не успя да стигне до топката и да я овладее. В 40-ата минута Полиезе центрира от пряк свободен удар към Лукарели. Защитникът на Царско село не успя да затрудни Бусато.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на второто полувреме се стигна до много неприятна ситуация. Пиер Зебли влезе изключително грубо, необмислено и ненужно в краката на Тибо Вион. Футболистът на "червените" нямаше как да продължи и бе принудително изваден от терена, след което бе вкаран в линейката и потегли към болница. Зебли пък бе изгонен с червен картон.

В 72-рата минута Мено Кох бе намерен с центриране в наказателното поле и стреля директно, но вратарят изби в ъглов. Само секунди след това той отново намери топката, този път технично с крак. Този път обаче изстрелът се оказа доста по-слаб и безпроблемно бе уловен от вратаря.

10-ина минути преди крайното време бе показан още един червен картон за Царско село - втори жълт.

82' - 2:0! Християн Петров опита удар, който бе блокиран. Топката се озова в Жорди Кайседо, който бе с гръб към вратата. Кайседо се завъртя и въпреки че излезе от наказателното поле, успя прецизно да прати топката в долния ъгъл на вратаря на "царете". Повторенията показхаа, че в ситуацията има голяма засада.

90' - 3:0! Кайседо вкара втория си гол в мача. От наказателното поле стреля слабо с глава, но вратарят не бе особено убедителен и топката влезе в мрежата му.

Секунди по-късно вратарят се реваншира с много трудно и хубаво спасяване срещу Бисмарк Чарлс!

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матай, 23. Томас Лам, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 21. Амос Юга, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 30. Яник Вилдсхут, 9. Жорди Кайседо

Царско село: Хадим Ндиае – Мартин Кавдански, Николай Николаев, Матео Лукарели, Давиде Витурини, Пиер Зебли, Валентино Пулиезе, Седрик Каломбо, Давиде Масела, Венцислав Христов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Равенство срещу Стал Миелец (1:1), престижен успех с 3:1 над втория в Русия Динамо Москва, разгромен успех с 5:1 над Шахтьор Караганда, тежът погром с 0:4 от Академия Пандев и успех с 2:0 над Литекс - това е равносметката за Стойчо Младенов до момента от контролите.

Предстои последната такава - домакински мач срещу Царско село. "Царете" са на последната 14-та позиция в родната Първа лига и имат 11 точки от 19 мача - 5 пункта по-малко от 13-ия Пирин Благоевград. Царско село подновява сезона с мач срещу Берое на 20 февруари.

За ЦСКА пък съвсем скоро се подновява битката за титлата, която ще е жестока, след като в последния мач за 2021-ва година отборът победи Лудогорец и е само на 2 точки от върха. "Армейците" подновяват сезона с отменен мач срещу Локомотив София, който ще се състои на 13 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички