ЦСКА стартира отлично защитата на Купата на България срещу лидера на Втора лига, загря за Левски


ЦСКА стартира отлично защитата на Купата на България срещу лидера на Втора лига, загря за Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6658 0

Настоящият носител на Купата на България ЦСКА потегли безпроблемно при защитата си на трофея през този сезон, след като победи с категоричното 3:0 лидера във родната Втора лига - Хебър (Пазарджик).

"Армейците" проведоха двубоя точно така, както Стойчо Младенов би искал - ранни голове и спокойствие до края на срещата, чрез което да бъдат спестени важни сили. Освен това бяха вкарани и достатъчно попадения, за да бъде вдигнато самочувствието и настроението в тима преди голямото дерби с Левски (неделя - 26.09).

ЦСКА наложи контрола си върху срещата още от първите секунди и така и не преотстъпи инициативата дори и за момент на своя опонент. Резултатът бе открит в 25-ата минута, когато Жорди Кайседо разстреля вратаря Василев от малък ъгъл. Само две минути по-късно направилият страхотен мач Федерико Варела изведе Ахмед Ахмедов сам срещу стража. Нападателят залъга добре и го преодоля, а след това пусна топката в опразнената врата.

Наказателната акция през втората част от първото полувреме не бе приключила и в 41-ата минута след впечатляваща отборна комбинация ЦСКА направи резултата класически. Варела изведе още по-технично Ахмедов в наказателното поле, той не действа егоистично и комбинира с едно докосване към Кайседо, който с глава реализира на празна врата.

СЪСТАВИ

Хебър: Василев, Папазов, Терзиев, Търтов, Тонев, Пехливанов, Димитров, Игнатов, Хамдиев, Манев, Петков

ЦСКА: Евтимов, Дончев, Мазику, Гълъбов, Метс, Жеферсон, Варела, Кери, Ахмедов, Вилдсхут, Кайседо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата минути преднината за "армейците" за малко не стана още по-внушителна, след като Вилдсхут стреля мощно от границата на наказателното поле, но там Василев успя да избие добре.

В следващия четвърт час темпото на двубоя значително спадна, Стойчо Младенов извърши тройна смяна, изкарвайки Мазику, Жеферсон и Вилдсхут, за да вкара Кох, Йомов и Мухар вместо тях.

Около 65-ата минута пък зрителите станаха свидетели на комичен момент, след като пръскачките на терена бяха пуснати и това наложи спирането на играта за известно време.

В 75-ата минута Йомов центрира "меко" в наказателното поле и намери Федерико Варела, който изстреля много мощно топката, но уцели Василев, който успя да се справи и да опази вратата си.

В 88-ата минута след ъглов удар Лам нацели топката с глава, но нямаше късмета да вкара и топката се отклони от страничния стълб.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано символичните гости в срещата започнаха по-активно и в първите 10 минути почти не пуснаха топката. Първата по-сериозна ситуация дойде след пряк свободен удар, отсъден заради нарушение срещу Вилдсхут, който се откъсваше опасно отляво.

При изпълнението на фаула Кери и Варела изпълниха заучено положение, като първият комбинира с втория, който напредна с топкат в крака и стреля опасно от наказателното поле, но вратарят Василев бе на място и се справи, като изби.

В 14-ата минута Кери центрира от ъглов удар, а Ахмедов успя да намери топката по атрактивен начин и да я насочи по посока противниковата врата, където обаче Олег Димитров някак съумя да изчисти в ъглов удар.

25' - 0:1! Резултатът логично бе открит в полза на "червените". Кайседо получи топката в наказателното поле, пребори се с противников играч и реши да стреля, въпреки че ъгълът му не бе особено голям. Нападателят го стори по изключително мощен начин и в крайна сметка разстреля Василев и вкара в далечния ъгъл.

27' - 0:2! Секунди по-късно авансът бе удвоен. Кери комбинира с Варела, който много технично изведе Ахмед Ахмедов сам срещу Василев. Атакуващият играч направи лъжливо движение и го преодоля, а след това бутна топката в опразнената врата.

41' - 0:3! Резултатът стана класически след отлична отборна комбинация за ЦСКА. Варела се отличи с пореден много техничен и красив пас, намирайки Ахмедов, който с едно докосване умело отклони към Кайседо и нападателят нямаше как да сбърка на опразнената врата от непосредствена дистанция.

В последните секунди от срещата ЦСКА стигна и до 4-ти гол, но той бе правилно отменен поради засада. Кайседо технично запази топката и се справи с противников играч, след което стреля по земя от границата на наказателното поле. Василев се справи и изби, но до топката стигна Варела, който се разписа на празна врата. Халфът обаче бе в нередовна позиция.

ПРЕДИ МАЧА

След като в последните дни се разрази полемика около състоянието на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, двубоят бе преместен и ще се проведе на стадиона на ЦСКА "Българска армия"!

В последния кръг във Втора лига Хебър победи Септември София с 1:0 у дома си и е на първо място във временното класиране с актив от 25 точки след 10 кръга.

ЦСКА пък се наложи над Ботев във Враца с 4:2 и е единственият отбор от Първа лига, който все още няма загуба в първенството. Тимът е на 4-то място с актив от 13 точки след пет изиграни срещи.

Последният двубой между тези два отбора датира от 12 май 2001 г. - в мач от 24-ия кръг на първенството "червените" разпиляват своя противник с 9:2!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички