10 от Лудогорец удържаха ЦСКА за Купата на България, интригата е за реванша


10 от Лудогорец удържаха ЦСКА за Купата на България, интригата е за реванша
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

9250 0

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален мач между двата отбора за Купата на България. Така интригата остава изцяло за втората среща, която ще се проведе след седмица в Разград.

"Орлите" определено са по-доволният отбор от резултата, тъй като този път "червените" ги надиграха и създадоха повече чисти положения, а освен всичко друго, гостите бяха и с човек по-малко от 60-ата минута до края на срещата, тъй като Текпетей бе изгонен с два жълти картона.

ЦСКА поведе в резултата чрез гол на Тиаго в 77-ата минута, но само 6 минути по-късно Каули засече с крак центриране от пряк свободен удар на Десподов, с което изравни. Преди това обаче, Жул Кейта имаше отлична възможност да удвои аванса за своя тим, но изпусна сам срещу Кахлина, което може да струва много скъпо на "армейците".

Така повторният дебют на Любослав Пенев начело на ЦСКА до голяма степен може да се определи като успешен, тъй като отборът показа съвсем различна игра и доминираше в срещата, какъвто далеч не бе случаят преди седмици, когато същите два тима играха отново.

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон, 4. Мено Кох, 7. Енрике Рафаел, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 20. Тиаго Родригез, 21. Амос Юга, 24. Джером Синклер, 30. Жорди Кайседо

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 12. Анисе Абел, 19. Пиерос Сотириу, 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 32. Жозуе Са, 37. Бърнард Текпетей, 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от втората част "армейците" отново имаха добър шанс след центриране към Кайседо, който отново стреля с глава, но топката отново се озова право в ръцете на Кахлина. Секунди по-късно "орлите" организираха скоростна контраатака, в края на която Турицов се отличи с отлична намеса.

В 54-ата минута Ернике се освободи от своя пазач и се озова срещу Кахлина, макар и леко встрани от вратата. Той стреля в близкия ъгъл, но Кахлина се справи. След последвалия ъглов удар Юга стреля от въздуха, а топката мина малко над напречната греда.

В 60-ата минута ЦСКА започна опасна контраатака, а Синклер бе с топката и напредваше опасно, когато бе съборен в гръб от Текпетей. Играчът на гостите получи жълт картон, а вече имаше един такъв и така остави своя тим с човек по-малко.

В минутите след червения картон футболистите на Любослав Пенев натиснаха сериозно своя съперник и създадоха няколко доста добри ситуации, но завършващият удар липсваше и резултатът се запази.

77' - 1:0! Натискът на "червените" най-сетне даде резултат и Тиаго разстреля от близка дистанция Кахлина, без да остави абсолютно никакви шансове за стража.

Само секунди по-късно Жул Кейта бе изведен сам срещу Кахлина, но отправи безобразно слаб изстрел и вратарят улови.

83' - 1:1! Лудогорец се възползва от статично положение и Каули засече центрирана от Десподов топка, за да изравни резултата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути двата тима стартираха на високи обороти. Първо Текпетей проби добре отдясно по фланга и пусна опасно топката в наказателното поле, но "червената" отбрана се справи. Секунди по-късно пък се стигна и до първия точен удар, той бе дело на Синклер, но Кахлина се справи без проблеми.

Около 10-ата минута се стигна до спорна ситуация, след като Жорди Кайседо се пребори с двама противникови защитници, но след това бе изблъскан от Вердон в гръб и падна. Това се случи на границата на наказателното поле, но Волен Чинков прецени да не отсъжда нарушение.

В 18-ата минута Мено Кох направи поредна грешка, а след нея "орлите" организираха бърза контраатака. Тя завърши със слаб удар от границата на наказателното поле, който излезе в аут.

Последва леко затишие, за да се стигне до 30-ата минута, когато Текпетей опита изстрел от около 30 метра, като топката коварно тупна пред Бусато. Въпреки това, бразилският страж постави тялото си и успя да избие топката.

В 41-ата минута Мазику отправи отлично центриране към Кайседо, който се справи с двама противникови бранители и спечели въздушния двубой, за да стреля с глава отблизо. Кахлина обаче бе заел отлична позиция и улови топката безпроблемно.

В добавеното време Тиаго стреля коварно от пряк свободен удар и Кахлина изби. Топката обаче отлетя нагоре, след което се върна и бе спечелена от Матей, който я уцели с глава, но осъществи лош контакт и тя излезе в аут.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА и Лудогорец отново излизат един срещу друг, а залогът, както винаги, е огромен. Неслучайно повечето хора определят срещата като "финал преди финала", тъй като победителят, поне на хартия, ще има далеч по-лесна задача в последния мач - срещу Арда или Славия.

"Орлите" наложиха превъзходство над "армейците" през годините и играят много успешно срещу тях. Единственото изключение е за Купата на България, където "червените" разполагат с голямото предимство. Е, този двбуой е именно от това състезание.

Съвсем наскоро двата тима отново играха, като тогава, ако ЦСКА бе победил, щеше да изпревари Лудогорец и двата тима да са на върха с равни точки. "Червените" обаче разочароваха изключително много в онзи сблъсък и единственият тим на терена бе този на шампионите, които направиха голямата крачка към 10-а поредна титла.

Купата на България безспорно ще е утешение за привържениците на "армейците", които вече няколко години чакат трофей. От последния мач срещу Лудогорец има една значителна промяна - Бруно Акрапович бе заменен от Любослав Пенев. Пенев се върна за пореден път в ЦСКА, което може да се окаже огромен тръмплин за тима.

На предишната фаза от турнира Лудогорец се справи много трудно срещу Локомотив (Пловдив) след продължения. Трофеят убягва доста години вече на "орлите", въпреки че доминират на родната сцена. ЦСКА пък се справи на четвъртфиналите с Ботев Враца след категоричен успех с 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички