Култов Любослав Пенев: Ние продължаваме да се забавляваме и ни е весело


Култов Любослав Пенев: Ние продължаваме да се забавляваме и ни е весело
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3462 0

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отново даде култова пресконфереция, този път преди утрешното (15.05.) гостуване на "червените" на Локомотив Пловдив! Наставникът коментира предстоящата среща, но не пропусна да засегне и всички актуални теми около неговия отбор - пренасрочения мач срещу ЦСКА 1948, решенията на Дисциплинарната комисия към БФС, както и публиката по стадионите:

"Няма да има промени от последния мач. На почти всички ще разчитам. Може би ще има един-двама, които ще отпаднат. Те се възстановяват и за другата седмица ще бъдат на линия. Това е като прогноза. Съставът е пълен, готови са и мислят за мачовете"

"Аз като старши треньор на ЦСКА заявих и миналият път, че бяхме готови да изиграем мача. Ние се готвим да си изиграем мачовете. Аз като професионалист не искам да печелим служебно. Искам двубоят да се реши на зеления правоъгълник", започна коментара си той и добави:

"След като една комисия СТК решава, че няма да има мач, тя трябва да се уважи. В случая е още по-тежко това административно неразбирателство! СТК отменя решение на Апелативната комисия, като Апелативната е над СТК. Няма как да стане".

"Аз съм за да се играе. Отложете мача с ЦСКА, но не ни присъждайте служебна победа. Ние искаме да си изиграем мачовете. Ако присъдят служебна победа на Локо Пд, да присъдят и на нас. Ако отложат мача на Локо Пд, да отложат и следващия, докато футболистите на противника се възстановят", категоричен бе Пенев.

"В българския футбол продължава да бъде весело и забавно. Това не е нормално. На нас клубовете това ни коства сериозни разходи. Заблуждаваме феновете. Това е свързано с разходи. Аз имам програма – ясно и точно направена с месец-два напред. Ние сме били на лагер, а това са разходи. Ние сме информирани 3-4 часа преди мача, че такъв няма да има. Вземете еднакво решение за всички отбори, докато всички футболисти се оправят", призова наставникът.

"Аз съм предвидил 22 (май - бел.ред.) да е последният ни мач. Имаме много чужденци, които е предвидено да си заминат при семействата. Една година те не са имали възможност да си отидат в родината. Самолетните билети струват между 25 и 40 хиляди евро. С отлагането какво се случва. Самолетните компании налагат глоби. Кой ще ги плати? БФС ли? Отборът, който отказва да играе ли? За мен това е абсурдно. Ние продължаваме да се забавляваме и ни е весело".

Любослав Пенев не пропусна да коментира и решенията на Дисциплинарната комисия, която реши да накаже "червените":

"А това, че този Чибота изтича 15 метра и направи предно кълбо, защото не можа да ритне Турицов. Получи само жълт картон. Значи здравето на играчите не е важно, но ние сме закъснели с 1 минута. А и същият съдия бе назначен", добави той и продължи: 

"Усилия няма да спестявам. Може би искате да ме питате дали ще спестя някой футболисти. Обучавам играчите да играем за победа", каза още Пенев.

"Къде е този връх на Футболния Съюз? Не е тема на днешния разговор дали е дошло време за промяна в БФС! Нормално ли е 1000 зрители да има на сектор на стадиона. Защо да не е пълен стадиона? Аз съм много спокоен", завърши треньорът на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама