Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да бъде съживен с козметични промени


Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да бъде съживен с козметични промени

851 0

Със Столична община сме на едно мнение по отношение на строителството на нов стадион в Борисовата градина. Не искаме изграждане, което да е извън очертанията на сегашния стадион. Това заяви спортният министър Красен Кралев.

„Министерството на спорта има възражения по отношение на Подробния устройствен план (ПУП) и сме ги заявили в общината. С г-жа Фандъкова имаме разбиране, говорим на един език. Само че тези неща в ПУП трябва да бъдат отразени.

Говорим за достатъчно голям стадион, ако се премахне атлетическата писта. Но не може да става дума за реконструкция, която е предвидена в плана. В рамките на сегашната "чаша" на стадиона, без да се разширява, но трябва да бъде изграден чисто нов стадион. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА, и ще го отстояваме. Говорим на един език, просто трябва да бъдат отразени нещата и промените в ПУП-а.", обясни министърът.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе категорична само преди няколко дни, че няма да позволи построяването на нов стадион, като опция остана премахването на пистата и разширяването на съоръжението. "До 19 юни се приемат предложения от всички. На 26 юни те ще бъдат представени отново", обясни кметът на столицата.

А колко би струвало евентуалното изграждане на нов стадион за ЦСКА - разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама