Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да бъде съживен с козметични промени


Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да бъде съживен с козметични промени

839 0

Със Столична община сме на едно мнение по отношение на строителството на нов стадион в Борисовата градина. Не искаме изграждане, което да е извън очертанията на сегашния стадион. Това заяви спортният министър Красен Кралев.

„Министерството на спорта има възражения по отношение на Подробния устройствен план (ПУП) и сме ги заявили в общината. С г-жа Фандъкова имаме разбиране, говорим на един език. Само че тези неща в ПУП трябва да бъдат отразени.

Говорим за достатъчно голям стадион, ако се премахне атлетическата писта. Но не може да става дума за реконструкция, която е предвидена в плана. В рамките на сегашната "чаша" на стадиона, без да се разширява, но трябва да бъде изграден чисто нов стадион. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА, и ще го отстояваме. Говорим на един език, просто трябва да бъдат отразени нещата и промените в ПУП-а.", обясни министърът.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе категорична само преди няколко дни, че няма да позволи построяването на нов стадион, като опция остана премахването на пистата и разширяването на съоръжението. "До 19 юни се приемат предложения от всички. На 26 юни те ще бъдат представени отново", обясни кметът на столицата.

А колко би струвало евентуалното изграждане на нов стадион за ЦСКА - разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама