Кралев: Има нужда от терени за "А" група, в ЦСКА трябваше да действат по-рано


Кралев: Има нужда от терени за "А" група, в ЦСКА трябваше да действат по-рано
Снимка: БГНЕС

1417 0

Министърът на спорта Красен Кралев е категоричен, че Националният стадион "Васил Левски" търпи реконструкция, която ще го направи едно от най-добрите съоръжения на Балканите. Той все пак уточни, че неговата цел е да се подобри цялостната спортна база, а не да се строи нов национален стадион, тъй като нямаме нужда от такъв.

В момента се извършва реконструкция на стадион "Васил Левски". Футболният терен ще бъде перфектен с отоплителна и напоителна система по последните световни стандарти. До септември месец ще има едно от най-модерните електронни табла, мислим и за втора козирка", коментира Кралев в Сутрешния блок на БНТ.

"Така че имаме един прекрасен Национален стадион. Тези средства, които бихме дали за построяването на нов, аз предпочитам да ги инвестираме в терените на клубовете от А група. Защото няма стадиони, на които да се провеждат срещите от българското първенство.

Един нов стадион няма да промени генерално подготовката на нашите спортисти, няма да даде качеството на спорта. Не може да няма нормални терени, а да искаме да строим съоръжение, с което да приемаме финали от Лига Европа", категоричен беше министърът.


Той отново дискутира темата "ЦСКА" и заяви, че поддържа връзка с всички, свързвани с "червените".

"Виждал съм се Юлиян Инджов, чувал съм се с Гриша Ганчев, чувал съм се с Васил Божков. С всички хора, които участваха в тези процеси съм в контакт и съм бил в течение с всеки етап от преговорите, които са водени. Можеше и да не се стигне до тук, ако тези действия бяха предприети по-рано", сподели Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички