Кралев: БФС не бива да допуска два клуба с името ЦСКА


Кралев: БФС не бива да допуска два клуба с името ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1045 0

Спортният министър Красен Кралев заяви, че Българският футболен съюз в никакъв случай не може да допусне съществуването на повече от един клуб с името на ЦСКА.

Също така той потвърди, че търгът за марката "ЦСКА" ще се проведе на 3 юли, а началната цена е над 3,5 милиона лева. Държавата обаче засега все още изчаква, за да разбере какви са намеренията на потенциалните инвеститори.

В същото време министърът потвърди новината, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев е станал съдружник в ЦСКА, на когото бе отказан лиценз за евротурнирите и А група от Лицензионната комисия към БФС.

"В ЦСКА нещата са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник в ЦСКА. Става дума за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня може да се случат още много неща. Дали Ганчев ще покрие задълженията? Това трябва да питате него."

"Не би трябвало да се допуска два клуба с името ЦСКА в българския футбол. Това е работа на Футболния съюз. ЦСКА, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но то има и много задължения. Когато се види окончателното решение на инвеститорите, които желаят да възстановят традициите на клуба, ще се прецени какво правим. Базите са тук, те не са мръднали, но футболистите ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност", коментира Кралев пред bTV.

"Феновете трябва да разберат, че години наред са правени компромиси. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на варианти изместват въпроси като това защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които не могат да го издържат. Не може с бюджет от 2-3 милиона евро да се бориш за участие в Шампионската лига – това е несериозно", категоричен бе той.

"Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локо София, УЕФА уточни просто в кои от сценариите какви ще бъдат санкциите", допълни Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички