Контузии в ЦСКА поставят Саша Илич в тежка ситуация


Контузии в ЦСКА поставят Саша Илич в тежка ситуация
Снимка: CSKA.bg

1504 0

ЦСКА може да остане без централни защитници за предстоящия по-ранен старт на българския шампионат. Това става ясно, след като в контролата с Гройтер Фюрт, люксембургския национал Енес Махмутович получи контузия на коляното, като дори не успя да вземе участие във вчерашната тренировка на "червените". 

Очаква се днес той да премине медицински изследвания, след което ще стане ясно колко всъщност е сериозна травмата му. Най-лошият сценарий за Саша Илич е Махмутович да отсъства над месец. 

Това на практика оставя ЦСКА без централни защитници в следващите проверки и евентуално при старта на сезона в Първа лига, който тази година стартира доста по-рано. 

Нидерландецът Мено Кох е наказан за първия кръг, в който "армейците" ще се изправят срещу Арда на "Българска армия". Всъщност, стана ясно, че и той изпитва известни болежки и не взима активно участие в подготовката на отбора. 

Големият проблем идва с капитана на "армейците" - Юрген Матей. Той получи травма още през март срещу Ботев (Пловдив), която го извади от останалата част на сезона. Матей тренира на облекчен режим в Австрия, като все още не е ясно кога ще бъде готов да се включи към пълноценните занимания на отбора.

Така още за официалния си дебют Илич ще е изправен пред много труден ребус за решаване. С евентуалното отсъствие на Махмутович и това на Матей и Кох единствените централни защитници, които остават на разположение на сърбина, са младоците Християн Петров и Росен Маринов.

Вижте още: Кой освен Махмутович се контузи в първата контрола на ЦСКА в Австрия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички