Когато 22-годишният Христо Стоичков даде началото на "червен" разгром срещу Левски (ВИДЕО)


Когато 22-годишният Христо Стоичков даде началото на "червен" разгром срещу Левски (ВИДЕО)
Снимка: Facebook/Христо Стоичков

4945 0

В този материал ще се върнем назад до 1988 година, когато ЦСКА нанася най-голямата загуба на Левски във финал между двата отбора за Купата на България!

ОБЗОР: Колко пъти и кога са играли "сини" срещу "червени" на финал за Купата?!

Първо трябва да споменем, че през предходната 1987 г. ЦСКА и Левски отново достигат последния мач в надпреварата и тогава "армейците" побеждават с 2:1. Също така е интересно да се отбележи, че по време на следващия сблъсък на такова ниво (1997 г.) "червените" също триумфират срещу вечния си съперник - този път с 3:1!

И така - конкретната 1988 година...

През сезон 1987/88 в Елита на България титлата е за отбора на Витоша (преименувания Левски), който завършва с две точки повече в актива си от Средец (ЦСКА) - 48 срещу 46. В голмайстор на шампионата се превръща Наско Сираков (28 гола), а негов подгласник става Любослав Пенев (21).

Финалът за Купата на България се състои на 11 май на стадион "Васил Левски"!

Мачът започва по прекрасен начин за "армейците", след като още в 7-ата минута 22-годишният Христо Стоичков е изведен с пас от средата на терена зад "синята" защита, а Борислав Михайлов излиза в опит да стигне пръв до топката, но не се намесва по най-добрия начин и Камата я вкарва на празна врата за 1:0.

ВАЖНО: Следете цялата информация и финала ЦСКА - Левски НА ЖИВО в Sportlive.bg

Само пет по-късно (13') Левски се връща в мача с изравнителен гол на Николай Илиев, който се разписва с глава след центриране на втора греда от пряк свободен удар. Това обаче е последният момент, в който "сините" футболисти се радват в този ден...

Четири минути преди края на първото полувреме, ЦСКА получава право да изпълни дузпа заради нарушение срещу Стоичков. С удара от бялата точка се нагърбва Любо Пенев, който праща Михайлов в обратния ъгъл и отново дава аванс на своя отбор - 2:1.

Второто полувреме не започва като първото и до 85-ата минута голове няма, а интригата се запазва. Точно тогава обаче, Петър Витанов решава да опита мерника си от дистанция и с мощен шут не оставя никакви шансове на Боби Михайлов за 3:1!

Играчите на Левски се втурват в предни позиции, за да опитат финален натиск, което разрежда отбраната им и позволява на Витанов да се разпише за втори път в 89-ата минута, оформяйки крайното ЦСКА 4:1 Левски!

Следете цялата информация и финала ЦСКА - Левски НА ЖИВО в Sportlive.bg 

ВИЖТЕ ОЩЕКолко пъти и кога са играли "сини" срещу "червени" на финал за Купата?!

Ето и репортаж от този мач, изигран през 1988 година:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички