Кога ЦСКА ще е във върхова форма? Треньор на "червените" има отговора


Кога ЦСКА ще е във върхова форма? Треньор на "червените" има отговора
Снимка: Lap.bg

1924 0

Кондиционният треньор в ЦСКА Боян Стаматович говори за подготовката на тима, който в момента е в Тетевен. Там "червените" са на лагер, като се възползват от паузата за националите, за да подобрят представянето си. Той сподели, че има още много какво да се подобрява, като даде и прогноза кога отборът ще достигне върхова форма.

Кога ЦСКА ще стигне във върхова форма?

"Използваме тези няколко дни, за да се фокусираме върху програма по превенция на контузиите и силова подготовка, високоинтензивно тичане и спринтове, защото това ни липсва много. Това е особено важно за играчите, които се завръщат от контузии и не са играли по 90 минути. Фокусираме се и върху тях и им отделяме специално внимание.

В плановете ни влиза да изиграем и една приятелска среща, за да се подготвим максимално добре за подновяването на първенството. Ако трябва да съм честен, ще ни трябват 2-3 седмици от сега, ако всичко е по план и нямаме контузии, за да сме във върхова форма", заяви той пред клубния сайт.

Почти няма проблеми с контузени играчи

"За момента съм удовлетворен. Има още много да се подобряваме, но ще стигнем там. Сблъскахме се с много проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви. През последните две седмици се фокусирахме много върху това да подобрим физическото състояние. Бих казал, че най-накрая сме подготвени. Мисля, че подобрихме интензитета и нивото. Проведохме много високоинтензивни тренировки, спринтове и чисто ментално момчетата свикнаха с нашите изисквания. Това беше най-трудното – да превключат на пета скорост.

Когато пристигнахме, имахме 5 контузени играчи. Не разполагахме с пълен състав. Имахме много работа с футболисти, които да в рехабилитация, и такива, които тепърва се връщаха от травми. Трябваше да внимаваме, но в момента сме добре. Имаме още работа със състезатели, които не са играли по 90 минути. Налагаше ни се да въртим състава много, така че отнема време да сме в топ форма", допълни той, като заяви, че не е доволен, че има липсващите играчи, които са с националните отбори, но е наясно, че така трябва да е.

Доволен е от условията в ЦСКА

Стаматович допълни, че е доволен от условията, които има в ЦСКА, както и от работата си с Нестор Ел Маестро. "Знам много за ЦСКА, защото работих 5 години с Миодраг Йешич. Той е бивш треньор на ЦСКА, така че знам много за феновете, за историята. Също така в моя роден град има много фенове на Партизан, а те са близки с тези на ЦСКА, така че съм наясно.

Знам и за амбициите в клуба, така че нищо, с което се сблъсквам, не е ново или странно за мен. Аз самият съм много амбициозен, мразя да губя, винаги искам да печеля, така че мисля, че сме на една страница". По-рано пък излезе информация, че от клуба са отрязали искане на Нестор Ел Маестро за звезда от Първа лига със странен мотив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички