Кизилоз: Манджуков иска да фалира ЦСКА, а аз - да го спася


Кизилоз: Манджуков иска да фалира ЦСКА, а аз - да го спася
Снимка: facebook.com

1355 0

Бизнесменът Денис Кизилоз, който искаше да вземе ЦСКА, а в момента се спряга за вероятен партньор на Васил Божков в спасението на клуба, е на мнение, че Ивайло Манджуков иска да фалира "червения" клуб. Самият Кизилос пък твърди, че иска да спаси ЦСКА, като може да намери необходимата сума, но за целта иска гаранция от правителството за сделката.

"За мен Манджуков иска да фалира ЦСКА, да създаде нова компания и да започне отначало. Аз все още искам да спася клуба, но искам гаранция от правителството за сделката", заяви Кизилоз пред "Нова телевизия".

"Искам да изкупя акциите на ЦСКА, защото се занимавам с такъв тип инвестиции, в риск. Винаги съм искал да купя клуб. Опитвам от 2009 година, но не се получи. Срещнах се с Александър Тодоров. Той ме покани в България. Инвестицията в ЦСКА не беше проблем. Занимавам се с това от много години и мога да намеря парите. Имах човек, който искаше да инвестира 1 милион долара. Готов бях да вложа веднага 640 хиляди паунда. Тези пари биха спасили лиценза за А група и за евротурнирите. Следващата стъпка беше да намеря 2 милиона евро", споделя бизнесменът.

Той отрече да има бизнес с бившия собственик на клуба Александър Томов и посочи: "И той няма акции в мои фирми. Срещал съм се повече с Манджуков, отколкото с Томов".

Кизилос разкрива, че Манджуков-младши е посикал 10% и 640 000 паунда, за даде клуба.

"Срещнах се с г-н Манджуков по време на преговорите и го попитах защо няма 640 хиляди паунда за лиценза, след като има клуб и изглежда богат човек. Той ми каза, че клубът е подарък от баща му. Не съм дошъл в България, за да правя лоши неща. Поканих Манджуков у дома, но той каза, че е болен. По-късно се видяхме, той пожела 10% от клуба и 640 хиляди паунда в собствената си сметка. Казах му, че не работя така", каза още бизнесменът от турски произход.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички