Кардинални промени превръщат ЦСКА в офанзивен тим


Кардинални промени превръщат ЦСКА в офанзивен тим
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1688 0

Новият треньор на ЦСКА Саша Илич ще изпробва нова тактическа постройка по време на лятната подготовка. Сърбинът даде да се разбере още в първото си интервю, че иска възпитаниците да играят офанзивно, а това ще доведе до нов стил в играта на "армейците". Думите на наставника се потвърдиха бързо, тъй като двата входящи трансфери, до момента, са на офанзивни полузащитници. А позицията е отлично позната на сърбина - като играч се е подвизавал именно на нея, пише "Тема Спорт".

Привличането на Станислав Шопов и Лазар Туфегджич веднага запита привържениците кой от двамата ще спечели титулярната позиция, докато другият ще очаква шанса си от пейката. А това е много деликатна тема за привържениците, откакто заявиха желанието си да виждат повече българи на терена. 

Оказва се обаче, че старши треньорът обмисля вариант, при който да използва и двамата играчи едновременно. Дали ще се получи ще стане ясно още в Австрия, когато Илич ще стартира с един дефанзивен халф и двама офанзивни полузащитници. На този пост освен Шопов и Туфегджич шанс за изява ще получи и Федерико Варела.

Плановете на наставника за предстоящата кампания са отборът да практикува 4-1-4-1 срещу повечето съперници в efbet Лига, които отстъпват като класа на тима. Срещу Лудогорец, в дербитата с Левски и в мачовете от евротурнирите пък сърбинът ще залага по-често на 4-2-3-1 за повече сигурност.

Очаква се до края на трансферния прозорец на "Армията" да привлекат още един полузащитник, който да е поливалентен и в зависимост от съперника да може да играе както като опорен, така и като офанзивен халф. Подобна роля в Лудогорец има анголският национал Мануел Шоу, което дава възможност на Анте Шимунджа да променя тактическата си постройка по време на двубоите, без да е нужно да извършва смени на изпълнителите на терена.

Вижте коя суперзвезда е била напът да акостира на "Армията"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички