Капитанът на ЦСКА пропуска целия сезон


Капитанът на ЦСКА пропуска целия сезон

1109 0

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев почти сигурно ще пропусне целия пролетен дял от сезона в "А" група. Травмата в коляното на защитника е сериозна и той ще се подложи на артроскопия, пише "Преса". Възстановяването от операцията ще отнеме най-малко още един месец, а още толкова ще му е нужно, за да навлезе във форма.

В спортния щаб все пак се надяват той да успее да запише мачове до лятото, когато договорът му изтича. Шансовете за това обаче са минимални.

Предвид честите контузии на защитника и напредналата му за футбола възраст (близо 35 г.) ръководството не планира да му предлага продължение на контракта. Шефовете и треньорите обмислят вариант да го задържат на "Армията" на друга позиция, в случай че реши да прекрати състезателната си кариера, като жест на уважение за големия му принос към най-новата история на отбора.

С екипа на ЦСКА Илиев има 115 двубоя и 12 гола в "А" група, а негово попадение донесе най-значимия успех на тима през новия век - 1:0 на "Анфийлд" през 2005 г. срещу тогавашния европейски шампион Ливърпул.

В негово отсъствие "червените" ще залагат на наложилата се през есента титулярна двойка защитници Александър Тунчев - Марин Оршулич, а нов шанс за изява ще изчаква украинецът Денис Причиненко.

Илиев е вторият футболист, на когото Стойчо Младенов няма да разчита в битката за титлата. Преди дни коленна връзка скъса бразилецът Еденилсон Бергонси. Все по-близо до завръщане след тежка травма е сърбинът Иван Маркович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички