Илия Вълов: Щях да пребия Лупи, като спря Вальо за Уотфорд


Илия Вълов: Щях да пребия Лупи, като спря Вальо за Уотфорд
Снимка: severozapazenabg.com

5130 0

Легендарният български вратар Илия Вълов, който е баща на капитана на ЦСКА - Валентин Илиев, разкри, че е бил много близо до саморазправа със сегашния шеф на "червените" Александър Томов. Причината - спрян трансфер на сина му в Англия по вина на Томов.

"Лупи е някакво странно явление. Не е бил в спорта, не е спортен човек, за да разбира психологията на футболистите. 3-4 пъти бат Пенчо ми се е обаждал да идвам на "Армията" за среща със Сашо Томов. Казва ми: В 09.00 часа сутринта да си там." И аз така и правя. Вдигам се от Враца и рано-рано съм вече пред стадиона. Това няколко пъти и при това не съм бил сам - с Бербата (Иван Бербатов - б.р.), с Мето Томанов, с Ради (Здравков - б.р.). Седиш, чакаш от 9:30. Томов се мъкне като народна песен, дойде в 12-12,30 часа. Ами, обидно е. Възрастни хора сме, все пак сме дали нещо за ЦСКА, а той така се отнася с нас", споделя Вълов пред вестник "Шоу".

"Питайте Сашо защо Валентин не отиде по-рано в Англия. Всичко знае той, но не му изнася да каже какво се случи. От Уотфорд два пъти пращаха за него телеграма, факсове и трябваше да замине на следващия ден. Лупи го викна вечерта и му каза: "Няма смисъл да ходиш до Англия, ти си непродаваем". Малко по-късно, на една от срещите с фенове, го даде за пример.

"Искат го Уотфорд, бе - последни в класирането. Вальо не е играч за там". А хората даваха 600 000 паунда. Аз бях на тази среща, слушам и само стискам зъби, защото посегна ли, става страшно. Щях да го пребия. 600 000 били жълти стотинки...", възмущава се легендата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички