Капитанът на ЦСКА обяви лоша новина, коментира Пардю и финала с Левски


Капитанът на ЦСКА обяви лоша новина, коментира Пардю и финала с Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3837 0

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей получи наградата си за футболист №1 на 21-ия кръг от първенството в анкетата на Пресклуб "България". Футболистът разкри, че контузията му се е оказала по-тежка от очакваното, но се надява да се възстанови за началото на подготовката за новия сезон.

"На първо място искам да се извиня за закъснението. Имахме работа с физиотерапевта, а след това и тежкия трафик ми попречи да дойда навреме. Чувствам се добре. Контузията не е лека, даже по-тежка от очакваното. Работя здраво всеки ден и се надявам, да съм напълно възстановен до началото на подготовката за на новия сезон", разкри Матей.

Юрген Матей с коментар за Алън Пардю

Помолен да коментира назначението на Алън Пардю за треньор на "червените", той заяви: "Разговаряхме няколко пъти, най-вече за контузията, не смятам, че има смисъл да говорим за футбол, докато не се оправя. Очакваме да се върна. Това е. Алън Пардю е голямо име, познаваме го отпреди и за нас е чест да работим заедно. Не мога да кажа повече, защото в момента не съм част от състава за мачовете. Но се надявам да научим много от него".

Матей се опита да обясни и слабото представяне на тима. "Твърде лесно е да кажем, че сме имали лош ден, макар, че на всички хора по света им случва. Хубавото е, че винаги предстои нов мач и ние трябва да се фокусираме върху него", лаконичен бе защитникът.

Капитанът на ЦСКА за финала за Купата срещу Левски

Той заяви още, че класирането на ЦСКА за финала за Купата на България е голям успех, но не по-малко важно е отборът да задържи второто място в крайното класиране на първенството.

„Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са с голям заряд, сега на финала за Купата на България двубоят придобива още по-голяма стойност, но ЦСКА е голям отбор и е важно не само да спечели Купата, но и да задържи второто място в крайното класиране в шампионата. Сега всички говорят за финала на 15 май, но на ЦСКА предстои мач със Славия и този двубой сега е най-важният за отбора. Знам, че Алън Пардю е голям треньор, затова се надявам да направи необходимото ЦСКА да постигне и двете си цели в момента – да остане втори в първенството и за втора поредна година да спечели Купата на България“, завърши нидерландецът.

Още новини за ЦСКА четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички