Каляри проваля плановете на ЦСКА за още летни трансфери


Каляри проваля плановете на ЦСКА за още летни трансфери
Снимка: Getty Images/Guliver

1068 0

ЦСКА има намерение да привлича още играчи през лятото. В тзи процес обаче "червените" са спънати от италианския елитен Каляри, който все още не им е превел последния транш по трансфера на Кирил Десподов при сардинци. Националът беше продаден на италианския тим през януари 2019 година, като според различни източници сумата варираше от 3 до 4 млн. евро. Клубът от остров Сардиния дължи на ЦСКА малко над 700 000 евро (над 1 400 000 лева).

Парите е трябвало да пристигнат на сметката на "червените" в края на март. Дали заради пандемията, довела до финансова криза в много отбори по света, или заради нещо друго, но италианците все още не са се издължили на 100% на българския клуб. От ЦСКА имат готовност да подадат сигнал до УЕФА и да заведат дело срещу Каляри.

Сумата е доста сериозна за родните стандарти, тъй като за 700 000 евро може да се купи наистина класен футболист. Така че по този начин се спъва и селекцията на "червените", които се заканват да прекъснат доминацията на Лудогорец. До момента на "Българска армия" привлякоха петима нови - халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре, крилото Жюл Кейта, защитникът Юрген Матей, както и вратаря Димитър Евтимов. Не е тайна, че Стамен Белчев иска подсилване в атака, най-вече по фланговете, но евентуалният нов играч може да се бави точно, защото солидната сума от Каляри по трансфера на Десподов липсва. А какво се случи с чуждестранните играчи, напуснали ЦСКА в края на миналия сезон, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички