Какво следва, ако търгът за емблемата на ЦСКА не се проведе в четвъртък?


Какво следва, ако търгът за емблемата на ЦСКА не се проведе в четвъртък?

1223 0

Предстоящите дни са от изключителна важност за ЦСКА и най-вече за феновете на отбора. Утре (четвъртък, 30 март) трябва да се проведе търгът за активите на дружеството на ПФК ЦСКА АД. Към този момент обаче никой официално не е изразил намрението си да влезе в тайното наддаване.

Цената им възлиза на 1 646 325 лева, а желаещите да се включат в търга трябва да внесат 10% от сумата. Като най-стойностна  сред активите се определя емблемата на клуба, която е от изключителна важност за "червените" фенове. Останалите вещи са предимно с колекционерска стойност и с единична цена под 100 000 лв. - превозни средства, екипи, сувенири.

От ЦСКА- София неведнъж заявиха в медиите желанието си да участват в търга, като собственикът на тима Гриша Ганчев сподели, че няма никакво значение цената и със сигурност ще вземат емблемата. В публичното пространство се появи информация, че и другият тим, който претендира за наследник на автентичното дружество, аматьорския ЦСКА 1948 също ще предложи оферти. 

Досега обаче нито един от двата тима не е заявил официално намеренията си да участва в търга, нито пък е внесъл задатъка, за който срокът е до днес. Желаещите ще трябва да дадат 10% от цялата сума, за да може да участват утре в тайното наддаване, където да предложат и оферти. 

Какво обаче ще се случи, ако и днес никой не внесе въпросната сума?

При пропадане на първия търг, то следва да се проведе втори такъв, за който обаче няма определен срок, в който да му бъде определена дата. Вторият търг вече ще е явен, а сумата ще падне с 20% до 1 317 060 лева.

Ако и тогава не се стигне до продажба на активите, то ще се пристъпи към пряко договаряне с кандидат-купувачи. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички