Жорди Кайседо не бе повикан за националния отбор на Еквадор


Жорди Кайседо не бе повикан за националния отбор на Еквадор
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1800 0

Нападателят на ЦСКА - Жорди Кайседо изненадващо не получи повиквателна от националния селекционер на Еквадор. На тима предстоят три контроли през месец юни. Те са срещу Нигерия, Мексико и Кабо Верде. Проверките са част от подготовката на отбора за Мондиал 2022.

Треньорът обяви в събота списък от 26 футболисти за трите проверки, но в него липсваше името на голмайстора на ЦСКА. Прави впечатление, че е повикан Байрон Кастийо, заради когото от ФИФА откриха процедура срещу местната футболна федерация. Причината е, че еквадорците може да са използвали футболиста на Барселона СК неправомерно.

Липсата на повиквателна към Кайседо поставя под въпрос участието му на Световното първенство в Катар тази зима. Откакто пристигна на " Армията", Жорди неизменно бе част от селекцията. Той игра в 6 от квалификациите за Мондиала, като се разписа веднъж. Бе на терена и в два двубоя от проведената миналата година Копа Америка.

През изминалата кампания таранът вкара 16 гола в 28 шампионатни мача за ЦСКА. Той остана на едно попадение от лидера в реализаторската листа в първенството Пиерос Сотириу (Лудогорец). След силната кампания на Кайседо от ЦСКА работят усилено за негов трансфер. Според турските медии местният гранд Бешикташ е много близо до привличането на централния нападател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички