Йоахим, кога ще направиш това и за ЦСКА? (ВИДЕО)


Йоахим, кога ще направиш това и за ЦСКА? (ВИДЕО)

8371 0

Нападателят на ЦСКА Орелиен Йоахим не е първи избор на Стойчо Младенов в атаката на "червените", далеч назад е и в листата на голмайсторите в "А" група. Националът на Люксембург има само две попадения в 7 мача за "армейците" от началото на сезона, като и двете не са решителни. Той се разписа за 3:0 над Хасково при успеха с 4:0 в 4-ия кръг и оформи класиката над Локо (Сф) в 9-ия кръг.

Въпреки това Йоахим може много повече и това е причината да го привлекат на "Армията". Освен че е Футболист №1 на Люксембург за 2012 година и автор на 8 гола в 7 мача за Дюделанж в евротурнирите през сезон 2012/2013, 28-годишният футболист накара селекционера и една от звездите на Белгия да редят суперлативи за него. Това се случи на 27 май тази година при разгромната победа на Белгия с 5:1 над Люксембург в контрола, с която "червените дяволи" загряха за Мондиал 2014.

Белгия води с 1:0 на скромния европейски тим, когато в 13-ата минута отборът на херцогството се връща в мача. Голмайстор е Орелиен Йоахим. В крайна сметка Белгия бие с 5:1, но след мача всички говорят за гола на Люксембург. Причината е в неговата красота и майсторско изпълнение. Футболистът на ЦСКА овладява на гърди, измъква се от Томас Вермален и с премерен удар с левия крак едва не къса мрежата на белгийския вратар.

Селекционерът на четвъртфиналиста от Световното в Бразилия е толкова впечатлен, че забравя да поздрави журналистите на пресконференцията след мача и започва да говори веднага за гола на Йоахим.

"Длъжен съм да го поздравя за това изпълнение. Разпознах в този удар класния голмайстор, беше забележително. Трудно е на защитата да направи нещо срещу такова изпълнение, така че не мога да ги виня", заяви Вилмотс.

Сегашната звезда на Барселона Томас Вермален, който пази Йоахим в ситуацията, също се изказва ласкаво за него.

"Познавам го отпреди и мога да кажа, че той е много добър играч", категоричен е защитникът, който е играл за Валвийк в периода 2004-2005. Нападателят на Люксембург пък е носил фланелката на този отбор през сезон 2013-2014, точно преди да премине на "Армията".

"Йоахим показа международна класа на мача в Генк", радват му се люксембургските журналисти.

Сега феновете на ЦСКА очакват Йоахим най-после да блесне и с червената фланелка. Един такъв гол определено ще оцвети и българското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички