Ясни са причините, поради които ЦСКА не премахва "тирето"


Ясни са причините, поради които ЦСКА не премахва "тирето"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1989 0

ЦСКА все още не е премахнал тирето от името си поради няколко причини. През февруари 2021 г. адвокатът на "армейците" Станислав Трендафилов беше обещал, че промяната ще се случи до дни. Оказва се обаче, че клубовете нямат право да променят своите имена по време на сезона.

“Живот и здраве, другата или най-късно по-другата седмица би трябвало ЦСКА да е с автентичното си име. Дано вписването излезе и да нямаме проблеми, като за мача с Лудогорец да имаме оригиналния автентичен ЦСКА”, каза тогава Трендафилов.

Другата пречка е, че част от кредиторите на ЦСКА не са си получили парите, защото не са дали сметки, на които да бъдат преведени. Става въпрос предимно за бивши чуждестранни футболисти, които са почти неоткриваеми. Дори да става въпрос само за един човек, това забавя края на сагата с името.

Това значи, че най-ранният възможен момент за промяна на името е след края на сезона. Дори и тогава не се знае дали ще съществува правна възможност за промяната. Процедурата с плащането на парите от страна на фалиралото дружество към кредиторите едва ли ще бъде завършена.

Един от бившите футболисти на ЦСКА заяви, че клубът му дължи няколко заплати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички