Изповедта на един германец: Как изкара един милион от ЦСКА за три години


Изповедта на един германец: Как изкара един милион от ЦСКА за три години
Снимка: LAP.bg

42953 0

Бившият кондиционен треньор на ЦСКА - Томас Нойберт, направи неочаквани признания по адрес на бившия си български работодател. Германецът работеше на "Армията" между 2016 и 2019 г., като е получавал месечно по 30 000 евро. 

Нойберт изкара три години в ЦСКА

Това възнаграждение било с 5 пъти по-високо от заплатата му във ФКСБ, който напуснал, за да се присъедини към българския колос. В началото на 2024 г. Нойберт признава, че го направил само заради парите. 

Специалистът обаче с две ръце избира северната ни съседка пред България. Той дори си купил къща в Румъния, а от ЦСКА изкарал милион евро за престоя си. 

Споменът на треньора

"Бях много добър приятел с Бекали. Той ми беше като брат. Първите 5 години правехме всичко заедно. След няколко месеца в България, в Литекс, се върнах в Стяуа. През тези месеци говорихме много и му казах, че имам оферта от ЦСКА София.

Ставаше въпрос за 4-5 пъти по-висока заплата, отколкото в Румъния.  Бях загубил много пари в Германия, бях загубил клиниката си.

Смених отборите само заради парите. Исках да променя живота си. Парите ми помогнаха много. Сега имам къща в Корбеанка. И не можех без тази промяна. Изкарвах 6000 евро на месец в Стяуа, а в ЦСКА ми предлагаха 30 000 евро. 

Изкарах един милион евро. Сърцето ми остава в Румъния. Чувствам се много добре тук. В България за мен беше ужас. Като руския модел е", категоричен е Нойберт в подкаста на Анамария Продан.

Ето как харчат българските клубове през зимния трансферен прозорец!

Още: Дюкенс Назон отговаря на феновете за ЦСКА и всичко останало НА ЖИВО

Страхотно признание за млада звезда на ЦСКА! Християн Петров е обявен за най-изгодната сделка от Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички