Изненадващ българин герой, Асприля пак вкара: ЦСКА измъкна нервен мач срещу Крумовград и е на върха в Първа лига (ВИДЕО)


Изненадващ българин герой, Асприля пак вкара: ЦСКА измъкна нервен мач срещу Крумовград и е на върха в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

4990 0

ЦСКА записа трета поредна победа в Първа лига и се качи на върха в класирането. "Армейците" спечелиха гостуването си на Крумовград с 4:1 в двубой, който се изнерви твърде много след някои решения на главния арбитър Радослав Гидженов, който показа двоен критерий в някои ситуации.

Новакът и дебютант в елита поведе чрез Александър Колев, но Амос Юга и Християн Петров завършиха пълния обрат. Любимецът на "червените" фенове Асприля се появи като резерва и отново вкара след двата гола за Купата, а крайният резултат оформи Кареасо в последните секунди.

Това бе седма поредна победа като гост за "армейците". Те вече имат 38 точки, а Черно море остава втори с 36 след равенството срещу Хебър Пазарджик. Крумовград пък допусна трета поредна загуба в шампионата, като Станислав Генчев и компания остават на 11-а позиция с 18 пункта.

Това бе втори двубой в историята между тези съперници. При първата среща, играна на стадион "Българска армия" в началото на кампанията, домакините се измъчиха повече, но все пак отново грабнаха успеха с минималното 1:0.

Предстои пауза за мачовете на националните отбори. След нея идва наглед нов задължителен за спечелване мач пред "армейците" - домакинство срещу Етър (25.11), който обаче измъчи доста "армейците" при дуела им, който бе съвсем наскоро. За Крумовград пък ще предстои гостуване на друг от тимовете в челото - Черно море (26.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

И в този двубой, както в последните няколко на ЦСКА от шампионата - опонентът потегли силно с атаки. Още в 3-тата минута "червената" отбрана не се справи с нападението и последва добра възможност за гол. Удар от наказателното поле, но и страхотна намеса на Бусато, който изби. В следващите моменти от мача Крумовград се задържа около полето на "армейците", като освен това бе блокирано и опасно центриране.

Малко след това последваха и няколко статични ситуации. При една от тях имаше центриране на първа греда и отклонена топка с глава. Тя обаче мина с малко покрай страничния стълб.

В следващите минути обаче ЦСКА постепенно взе превез и атакуваше повече, но домакините продължаваха все така да търсят нападенията, а не да се окопират в защита. В 14-ата минута Александър Колев стреля от пряк свободен удар от доста сериозна дистанция и принуди Бусато да се намесва. 

В 20-ата минута Юга хвърли силно странично хвърляне, а след отбита топка Линдсет стреля от въздуха, но не намери целта при първия изстрел за гостите в срещата.

При първия корнер за ЦСКА се стигна до напрежение. Остро центриране на първа греда, Линдсет се размина с топката, но тя опасно се отклони в съперник, за да излезе в нов ъглов удар.

34' - 1:0! След затишие от положения домакините удариха. Остро подаване отляво по нападението в наказателното поле, където бе намерен Александър Колев. Нападателят отклони с едно докосване, след като преди това изпревари Петров.

38' - 1:1! Равенството в срещата бе бързо възстановено. Юга се пребори за топка в близост до тъчлинията, а след това последва бърза размяна на подавания, макар и някои от тях след леки рикошети. Впоследствие именно Юга бе изведен в наказателното поле и след технични действия завърши с по-слабия си ляв крак в близкия ъгъл. Това бе и първият му гол през сезона.

В добавеното време Фаетон показа превъзходни действия около аутлинията, след което комбинира с Кареасо в наказателното поле, но неговият изстрел от непосредствена дистанция бе блокиран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на второто полувреме гостите организираха много опасно контраатака. При нея Фаетон изведе отдясно озовалия се в нападението Християн Петров, като на върха на атаката бе Марселино Кареасо. Бранителят подаде доста добре с по-слабия си ляв крак и намери своя съотборник, но ударът му от непосредствена дистанция бе в обсега на вратаря и бе спасен. Все пак бе вдигнат и флаг за засада, така че дори да се бе стигнало до гол, нямаше да бъде зачетен.

В 52-рата минута Турицов показа техника в близост до аутлинията и подаде остро в наказателното поле. Той не намери свой съотборник, като бранител на домакините се намеси и прати топката към вратата си, но Макенджиев внимаваше и улови.

В следващите минути ЦСКА продължи да атакува доста настапателно и да натиска съперника, показвайки съвсем различно лице от по-голямата част от първото полувреме.

Жеферсон Манярес препъна Вион при опасен пробив към наказателното поле, но не последва жълт картон, който щеше да е втори за играча на Крумовград и щеше да доведе до изгонване. Това не бе първото му нарушение, след като бе официално декориран през първата част.

78' - 1:2! Натискът на "червените" в крайна сметка даде резултат. След статично положение се стигна до разбъркване, след което Християн Петров се оказа непокрит в наказателното поле с топка в крака - защитникът стреля, а след рикошет в противников играч топката попадна в мрежата.

83' - 1:3! Отлична комбинация между Данило Асприля и Назон, след която първият напредна с топка в крака и очи в очи с Макенджиев не сбърка, за да удвои аванса на своя тим.

90+1' - 1:4! В последните секунди Назон стреля, но намери Кареасо, който успя да отиграе, а след контакт в напречната греда топката влезе в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

СЪСТАВИ

Крумовград: Макенджиев, Машедо, Сенхаджи, Велев, Шимич, Кацаров, Арияп, Юсеин, Манярес, Рапосо, Колев

ЦСКА: Бусато, Турциов, Вион, Петров, Кордоба, Юга, Хайнц, Кареасо, Линдсет, Фаетон, Естрада


Крумовград вече загуби на "Армията" в началото на кампанията с 0:1 след страхотен гол на Хайнц, но се представи достойно. През кампанията записа отлични резултати като домакин - победи над Лудогорец и ЦСКА 1948, както и реми с Левски. ЦСКА пък ще опита да постигне трети пореден успех след две 3:0 - срещу Хебър и Черноморец Балчик.

Крумовград записа три последователни поражения, две от които под ръководството на новия треньор - Станислав Генчев. Със сигурност наставникът ще иска да се докаже срещу ЦСКА, като срещу "червените" има едва 1 загуба от 7 мача като треньор. При успех пък столичани ще се изкачат на върха на класиране, след като Черно море изпусна победата срещу Хебър и завърши 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички