Историческо! ЦСКА допусна първи гол във "В" група


Историческо! ЦСКА допусна първи гол във "В" група
Снимка: БГНЕС

1341 0

След 48 отбелязани гола ЦСКА най-накрая получи попадение в мач от 10-ия кръг на Югозападната В група. Това се случи при успеха на "червените" с 5:1 като гости на Вихрен Сандански. Любопитното е, че не играч на съперника опъна мрежата зад Стоян Колев. Направи го капитанът на столичани Александър Бранеков в 81-ата минута.

ЦСКА е лидер в класирането с пълен актив от 30 точки.

Първият изстрел в очертанията на една от двете врати бе отправен от Костадин Хазуров в 6-ата минута, но Димитров спаси. Само две минути по-късно "армейците" откриха резултата. Йордан Йорданов финтира двама противникови футболисти пред наказателното поле на домакините и със силен шут от 25 метра намери долния десен ъгъл на вратата - 1:0 за ЦСКА.

В 10-ата минута Николай Цветков получи пас на десния фланг, влезе навътре и с изстрел по земя от границата на наказателното поле покачи на 2:0 за ЦСКА.

Към средата на първата част пред гостите се откри нова добра възможност за попадение, когато Йорданов стреля технично, но този път Захари Димитров спаси.

В 31-ата минута Динчев проби и центрира отдясно към Цветков, който вкара втория си гол в срещата и трети за ЦСКА, с което съвсем уби интригата. Само 120 секунди по-късно Цветков подаде към Хазуров и централният нападател вкара с пета за 4:0.

Самир Аясс бе близо да отбележи пето попадение, но в 35-ата минута уцели дясната греда. Все пак голът не закъсня, след като в 43-ата минута Хазуров изскочи очи в очи с вратаря, успя да го преодолее и от малък ъгъл вкара.

В началото на втората част футболистите на Христо Янев намалиха оборотите и положенията пред вратата на домакините драстично намаляха. За сметка на това в 71-ата минута Вихрен бе близо до отбелязване на почетен гол, когато Пехливанов преодоля Бранеков, но стреля в левия страничен стълб на червената врата.

В 81-ата минута беше сложен край на перфектната серия на ЦСКА от 9 мача без допуснат гол. Бранеков се опита да изчисти с глава центриране на футболист на домакините. Вместо в аут капитанът на "черевените" прати топката в мрежата на безпомощния Стоян Колев.  

До края играчите на Вихрен имаха още две положения, но до нов гол не успяха да стигнат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички