Испанско издание нахвали Любо Пенев и ЦСКА


Испанско издание нахвали Любо Пенев и ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2156 0

Испанският сайт Vip Deportivo посвети материал на завръщането на Любо Пенев начело на ЦСКА. Изданието подчертава развитието на "армейците", като според материала отборът е станал по-непредвидим и разнообразен. 

"Завръщането на Любослав Пенев на пейката на ЦСКА не оставя никого равнодушен. За четвърти път той сяда на нея, той отново е в клуба, в който се роди. Завърна се със същото желание и готовността да изяде всеки, но да защити цветовете на клуба. Той пристигна, защото ЦСКА имаше нужда от добри резултати. Още повече че след положителното представяне в Лига Европа се стигна до трансфери на ключови играчи като Валентин Антов, Али Соу и Юнус Санкаре“, пише в анализа.

Изданието допълва, че Пенев и помощникът му Пабло Караско са дали шанс на футболисти, които са били пред напускане на "Армията", като такъв е случаят с Енрике и Жул Кейта. Освен това се споменава и връщането на манталитета на победители, което е доказано в полуфинала за Купата с Лудогорец.

"А за манталитета на Любо говори и сблъсъкът му с противниковия халф Алекс Сантана на тъчлинията. Той трябваше да изтърпи и наказание, но се върна навреме за вечното дерби на страната. Резултатът бе 2:0 за ЦСКА в най-важния мач в България. При това съставът на Пенев можеше да спечели с много по-голям резултат. Над всички се открои Варела, но не с голове, а с умна игра. Феде пристигна още през февруари, но едва след идването на Пенев се превърна в експлозивен и решаващ играч", допълва изданието.

Междувременно директорът на ЦСКА Алън Пардю попадна в интересна класация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички