Интересна тенденция: ЦСКА вкарва по 3 гола на Левски, когато Ивайло Стоянов свири 'Вечното дерби"


Интересна тенденция: ЦСКА вкарва по 3 гола на Левски, когато Ивайло Стоянов свири 'Вечното дерби"

1689 0

Реферът Ивайло Стоянов получи на­ряд от Съдийската комисия за "Вечното дерби" ЦСКА - Левски. Двубоят е утре от 16:30 часа на Националния стадион.

Арбитърът,  който е известен с пря­кора Сватбата, за трети път ще надува свирката в мач №1 на България. Той бе предпоче­тен пред заемащия първо място в ранглистата на съдиите Никола Попов (получи наряд за Неф­тохимик - Славия) и пловдивчанина Геор­ги Кабаков (ще свири на Пирин - Лудогорец).

Преди 'вечното дерби': Кога за последно ЦСКА използва свой юноша срещу Левски

В Левски със сигурност не помнят с добр дербитата, които Стоянов ръководи. Причината е, че съперникът неизменно вкарваше по три гола във вратата им.

Първият случай беше на 21 април 2014 година. Тогава "сини­те" се водеха домакин на На­ционалния стадион. През първата част голове не паднаха. В 58-ата ми­нута Омар Косоко даде аванс на армейците, а Радослав Цо­нев успя да изравни в 81-ата.

Частна фирма ще охранява 'Вечното дерби"

Това обаче не пречупи армей­ците, които чрез Иван Стоя­нов (86) и Иван Маркович в до­бавеното време стигнаха до успеха с 3:1.

Ивайло Стоянов свиреше и на последното вечно дерби. Тогава той бе пред дилемата дали въобще двубоят да се състои. В снежния 25 октомври 2014-а домакин отново бе Левски, а "сините" не бяха успели да почистят напълно терена.

Въпреки това треньорът им Георги Иванов-Гонзо настоя двубоят да се съ­стои, въпреки че колегата му Стойчо Младенов не беше съгла­сен. В крайна сметка Стоянов наду свирката, а ЦСКА разгро­ми опонента си - 3:0 след точ­ни изстрели на Тони Силва, Серджиу Буш и Борис Галчев.

Въпреки категоричните победи "армейците" са с негативен ба­ланс при Ивайло Стоянов в шампионатните си мачове, като са спечелили едва 52,6% от срещите под негово ръко­водство.

ЦСКА зарадва феновете с ниски цени и дата за билетите за дербито

Същото, даже в по-голяма степен, важи и за "сини­те", които побеждават в едва 48% от двубоите си в първен­ството, когато рефер е Сват­бата.

За отбелязване е, че съдия­та от Петрич е свирил по един финал за купата на вечни­те съперници. През 2011-а червените ликуват след 1:0 над Славия.

През 2015 година обаче сините пла­чат - губят с 1:2 от Черно море след продължения. То­гава Стоянов изгони Стенио от варненци в 38-ата минута, а Аниете даде аванс на Левски в 72-ата минута.

"Моряците" обаче изравниха чрез Бакари в добавеното време на среща­та, а минута преди края на второто продължение Курьор им донесе купата."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички