Има назначен съдия по делото на ЦСКА, ясно е кога ще се гледа


Има назначен съдия по делото на ЦСКА, ясно е кога ще се гледа

1002 0

Софийският градски съд (СГС) ще гледа за пръв път дълговете на ЦСКА по делото за несъстоятелност на 5 април (вторник). Тогава ще се проведе открито заседание, което ще започне в 13:30 часа. СГС трябва да реши кои задължения на клуба признава и кои отхвърля, пише вестник "Тема спорт".

На първото събиране на съда обаче ще се разгледат само три от общо около 100-те заведени дела срещу "армейците" - на бившите футболисти Сержиньо, Нилсон Aнтонио и Игнасио Лорес Варела.

Ако съдът продължи в същите темпове, не е изключено до края на годината още да няма яснота около дълговете на ЦСКА и процедурата да продължи и през 2017 година. Това пък красноречиво говори, че евентуалното оздравяване на ПФК ЦСКА на този етап граничи с научната фантастика.

Изводът е, че старото дружество няма как да получи професионален лиценз, защото се намира в процедура по несъстоятелност. Това означава, че за бъдещето на клуба трябва да се търсят нови варианти, които най-вероятно са свързани с алтернативното дружество ФК ЦСКА.

Самият факт, че е назначено заседание по делото означава, че е избран и нов съдия по него, макар името му за момента да не е обявено от Софийския градски съд. Това най-вероятно ще се случи днес.

Досега по делото за несъстоятелност на ЦСКА бяха назначавани трима съдии, което значително забави цялата процедура по обявяването на фалит. Първа бе Хайгухи Бодикян, която обаче бе преместена в Хасково и прекрати работата си по делото. За неин заместник бе избран Цветан Ценов, но той се самоуби. След това на негово място бе назначена Мария Райкинска, но тя наскоро бе преместена в друга съдебна институция и се наложи да се търси пореден заместник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички