ФИФА инспектира най-популярните клубове в България


ФИФА инспектира най-популярните клубове в България

792 0

Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев коментира визитата на представители на Световната футболна централа (ФИФА) в България и срещите им с Лудогорец, Левски и ЦСКА.

"Това беше отдавна планирана среща организирана от нас. В следващите три дни ФИФА ще се срещне с представители на Лудогорец, Левски и ЦСКА. Ще се обсъди ситуацията при "червените", визитата е на добра воля, ФИФА надзирава в световен мащаб трансферите по света", коментира Колев.

"Правата на футболистите да бъдат в клубовете е целта на ФИФА. В част от държавите по света правата на футболистите се държат от различни агенти и компании. Трансферът на Неймар е подобен пример. Как се грижим за правата на малолетните футболисти, плановете ни за реформа в професионалния футбол", допълни Колев.

"Още нямаме планове за Висша лига. Изложихме идеи, които сме обсъждали с хора от УЕФА. Споделиха ни интересен опит от различни държави извън Европа, как е правено там. Трябва да се предприемат по-сериозни мерки, за да се оттласнем нагоре", каза още той.

Източник: Gong.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички