Илич променя "тактиката" от последните визити и умува около избраниците си за Локомотив Пловдив


Илич променя "тактиката" от последните визити и умува около избраниците си за Локомотив Пловдив
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2893 0

ЦСКА гостува във вторник следобед на Локомотив Пловдив в отложена среща от началото на елитното първенство в България. Още през лятото двата те трябваше да премерят сили в двубой от седмия кръг, но отложен поради европейските ангажименти на "червените". 

Пореден "Шампионски" двубой за ЦСКА

В крайна сметка от "Армията" не успяха да продължат серията от класирането в европейските клубните турнири в миналите две години и сега гледат само и единствено около надпреварите на местно ниво. 

Именно в най-успешния турнир за тях - националното първенство, с представят на високо ниво от началото и до този момент са събрали 37 точки от 15 двубоя, което ги праща на първата позиция. Ако те обаче искат да бъдат и на върха след края, то те ще трябва да печелят битки като утрешната. 

Неприятната серия срещу "смърфовете"

Всъщност "армейците" нямат победа на "Лаута" от девети юли 2020-а, като след това столичани отстъпиха три поредни пъти. Междувременно те инкасираха и тежко поражение с 1:3 на "Българска армия", което прекрати серия без загуби за първенството в центъра на София. 

Сега обаче Илич е избрал цели 20 играчи, с които да замине за Пловдив в търсете на първи успех на "Лаута" като треньор на ЦСКА. Той би бил много ценен за амбициите на тима, а за големия залог вероятно говори и по-голямата група, с която отборът заминава. В изминалите три гостувания през седмиците футболистите бяха с двама по-малко, докато сега двама ще трябва да отпаднат. 

Разширената група за визитата:

Густаво Бусато, Димитър Евтимов, Юрген Матей, Мено Кох, Християн Петров, Иван Турицов, Брадли де Нойер, Галин Минков, Амос Юга, Тибо Вион, Жеферсон, Джонатан Линдсет, Лазар Туфегджич, Станислав Шопов, Маурисио Гарсес, Марселино Кареасо, Жираир Шагоян, Дюкенс Назон, Браян Морено, Бисмарк Чарлс

Като най-вероятни отпадащи от сметките на Илич изглеждат Галин Минков и Бисмарк Чарлс, докато ценният Брадли де Нойер се завръща след кратко боледуване през изминалите дни, съобщава "Тема Спорт". 

В София останаха младокът Симеон Александров и Енес Махмутович, с когото ЦСКА почти сигурно ще се раздели по време на зимната пауза в шампионата. Трайно контузени пък са Асен Дончев и Дауда Бамба, който е в Норвегия и скоро ще бъде опериран.

Ето кой ще ръководи двубоя между Локо Пловдив и ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички