Играл в злополучния финал с Левски призна как от ЦСКА се озова в Австралия


Играл в злополучния финал с Левски призна как от ЦСКА се озова в Австралия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg /

2774 0

Финландският бранител Томас Лам изкара миналия сезон в ЦСКА, като незабравимо остава силното му начало на "Армията", което бе последвано от отслабване на формата му и изгубен финал за Купата на България от Левски. 

Именно броени дни след болезненото поражение и нулевата година в България не поднови контракта си на "Армията" и се впусна в ново предизвикателство в... Австралия! И докато бившият му клуб в Европа се бори за титлата в Първа лига, същото се отнася и за Мелбърн Сити, към който се присъедини през август. 

Той бе потърсен от местното издание keepup.com.au, пред което засегна куп теми от личния и професионалния си живот, сред които бе и пътят му от България до Австралия.

Историята на Лам

"Бях в края на договора си с ЦСКА София. Той бе за една година. Прекарах страхотно там, но честно казано, исках да имам още едно предизвикателство в кариерата си.

Разговаряхме с моя агент: "Какво искаш и какво търсиш", попита ме той. Имаше заинтересовани клубове. Офертата от Мелбърн дойде през август и това не беше нещо, което ние (той и годеницата му) можехме да решим за един ден, така че трябваше да помислим върху това. 

В продължение на четири или пет дни обсъждахме със семейството, приятелите и след това поисках съвет от бивши играчи, които са играли в Австралия. Тогава се свързах с Барт Шенквелд.

Обадих му се и го попитах за престоя му тук и той бе изключително положителен: "Да, невероятно е. Ти трябва да го направиш. Това е страхотно приключение". Само положителни неща за клуба и как работят. В крайна сметка решихме, нека просто го направим", призна Лам в Австралия.

Вижте кой клуб притисна ЦСКА за втория му голмайстор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички