Дават 2 седмици на ЦСКА: Босовете вадят пачките или изпускат звездата си


Дават 2 седмици на ЦСКА: Босовете вадят пачките или изпускат звездата си
Снимка: CSKA.BG

5577 0

Един от водещите голмайстори на ЦСКА през настоящия сезон - Маурисио Гарсес, може съвсем скоро да се раздели с "червените". Всъщност бъдещето му е в ръцете на ръководството от "Армията", което разполага със срок до 15 юни да реши дали ще го купи. 

Информацията е на бразилското издание omunicipio.com.br, което в четвъртък припомня, че бразилецът е под наем в ЦСКА, но той изтича в последния ден от настоящия месец. 

Трансферна сума

По този начин ръководните фактори в 31-кратните шампиони ще трябва да решат дали ще заплатят 650 000 долара на бразилския Бруске за втория голмайстор за "червените" в Първа лига през сезона. 

Повече попадения от него има само Дюкенс Назон, а Гарсес бе привлечен под наем в края на периода на Стойчо Младенов, който преди да напусне изрази някои съмнения около качествата на футболиста. 

Желанията в Бразилия

Междувременно спортният директор на Бруске - Андре Резини, изрази надежди около осъществяването на трансфера, предвид финансовото състояние на бразилския клуб: 

"Ние чакаме. По-голямата част от феновете на Бруске знаят, че клубът се нуждае от пари и финансов бюджет. Би било много важно в този момент да преговаряме", категоричен бе ръководителят.

Именно въпросният клуб държи правата на офанзивния футболист до средата на 2026 г., като откупната клауза достига гореспоменатата сума от 650 000 щатски долара. Клубът обаче на практика държи 40% от правата и този процент от крайната сума ще прибере Бруске, ако се стигне до сделка. 

Приносът на футболиста

В Бразилия обобщават, че Гарсес наистина е сред ключовите "оръжия" на ЦСКА в борбата за титлата със своите 39 двубоя във всички турнири, сред които Първа лига, Купа на България и Лига на конференциите. В тях той се отчете с общо 12 гола и 4 асистенции.

Вижте кой се интересува сериозно от правата на Маурисио Гарсес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички