Нападателят на ЦСКА Джорди Кайседо е Играч на кръга в Първа лига


Нападателят на ЦСКА Джорди Кайседо е Играч на кръга в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1384 0

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо днес получи приза за Играч на 18-ия в Първа лига. Той получи 9 гласа от футболните треньори в допитването на Пресклуб България. 7 гласа останаха за Димитър Илиев от Локомотив Пловдив, 2 гласа за Спас Делев и един за Тони Тасев от Монтана. Ето как коментира наградата Кайседо:

„Благодаря, грасиас, мерси. На първо място съм много благодарен на всички. ЦСКА ми отвори вратите. Още с моето пристигане ми приеха много добре и ми помогнаха много в адаптацията към моята работа в клуба. Като състезател за мен най-голямата цел е да давам всичко за фланелката, която нося. Ще дам всичко от себе си във всеки мач, за да бъде тук всяка седмица“.

Жорди Кайседо коментира и впечатленията си от нивото на футбола в България и добави, че не идва да замести Али Соу:

„Нивото на българския шапионат е високо. Играе се интензивно, не бях свикнал да играя така, но се адаптирам. Първата ми цел е да помагам на отбора. Да давам най-доброто от себе си и да вкарвам голове. Това ми е работата като нападател. Надявам се да вкарвам много голове, за да изпъквам в първенството. На първо място не идвам да замествам Соу. Той е направил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съвсем различни като тип играчи. Знам, че беше важен играч за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво“, сподели нападателят.

Кайседо коментира и причините да приеме офертата от България, както и как му е повлиял различният климат в нашата страна:

„На първо място ме привлече идеята да играя в Европа. ЦСКА е голяма институция. Нямах възможност да говоря с Марселиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА. Бях в добри отношения с тях във Виктория. С тях нямах възможност да говоря за отбора, защото вече не бях при тях, когато ЦСКА се свърза с мен. Когато преди това говорих с Марселиньо той ми разказваше за периода му в България и Лудогорец. Даде ми добър мироглед за българския футбол. Никога през главата ми не е минавало да се отказвам от нещо. Аз идвам от скромно семейство и като видях снега вместо да се изплаша ми даде кураж и големи емоции. Това да съм в друга държава и друго първенство ме вдъхновява да постигна все повече и повече. Каквото и да е времето ще се раздам максимално за моя клуб“, заяви футболистът.

„Цял живот съм следял Лукаку. Спомням си за престоя му в Евертън. Гледал съм мачовете му, харесва ми начинът му на игра. В Интер го следя и се опитвам да науча някои негови неща. Много трябва да работя, за да постигна неговото ниво, но с много труд всичко е възможно. Моят идол е баща ми, но във футбола е Лукаку“, отговори Жорди Кайседо на въпрос кой е идолът му.

Накрая нападателят на "червените" коментира с работата на треньора Бруно Акрапович, както и шансовете за титла на отбора му:

„Впечатленията от него са добри. Въпреки, че не говорим на един и същ език той ми говори, опитва се да ме улеснява, да ме подкрепя и да ми показва различни начини на игра“.

„Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за титлата. Те наистина имат добри играчи, но след по-доброто интегриране на новите футболисти, които дойдохме, тогава ще успеем и да се борим за първенството“, завърши играчът.

А как ЦСКА стигна до 1/4 финалите за Купата на България, четете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички