И орлетата клъвнаха ЦСКА


И орлетата клъвнаха ЦСКА

2580 0

ЦСКА продължава без победа като гост в елита във вече десет поредни двубоя, което е безпрецедент в историята на 31-кратните шампиони. "Армейците" записаха равенство 1:1 с Пирин при визитата си в Благоевград и изиграха също толкова безличен мач, колкото и при загубата с 0:1 от Верея преди две седмици.

Арсенио Нунеш с красив удар с глава даде аванс на ЦСКА в 55-ата минута, но 10 по-късно Димитър Благов възстанови равенството с единствената качествена атака на Пирин в мача, след като осъществи чудесно двойно подаване с опитния Антон Костадинов.

Така ЦСКА е с две победи, едно равенство и една загуба след първите 4 кръга на Първа лига и има само 7 точки, а Пирин е с 4 пункта, като може да се гордее със стабилното си представяне срещу един от претендентите за място в топ 3.

Първият четвърт час премина при доста ниско темпо и домакините добре се бяха прибрали в собствената половина, за да не позволяват пространство за комбинациите на "червените". ЦСКА от своя страна не демонстрираше никаква креативност и не бе изненадващо, че единствените удари преминаваха в безопасност встрани от вратата на Красимир Костов.

В 23-ата минута ЦСКА отправи първия наистина опасен удар към противниковата врата. Арсенио с глава засече отлично центриране от фаул на Галчев, но кълбото мина на сантиметри от страничната греда.

ЦСКА постепенно започваше да обстрелва по-често съперника, но така и не стигаше до чистото положение, от което да се възползва пълноценно.

В 40-ата минута Диого Виана с фантастичен удар от 25 метра разтресе сглобката на гредите и остана на косъм от петия си гол през сезона.

След почивката за ЦСКА дебют направи новото попълнение Давид Симао, който най-накрая получи разрешение от ФИФА да бъде картотекиран.

В 55-ата за първи път атака по фланга на ЦСКА доведе до успех, след като Диого Виана центрира отдясно, Галчев спечели единоборството във въздуха, а от над 10 метра с глава Арсенио прехвърли неубедителния Красимир Костов - 0:1.

ЦСКА привидно контролираше събитията на терена, но в 64-ата минута "армейците" проспаха двойно подаване между Благов и Тони Костадинов, при което първият излезе сам срещу вратаря и разпечата Китанов за 1:1!

ЦСКА пробва да отговори с канонада от удари от различни позиции, но Краси Костов бе блестящ под рамката на Пирин. "Армейците" се затрудняваха да стигат до чисти положения, но все пак Преслав Йорданов с опасен изстрел от границата на наказателното поле за малко не върна аванса на ЦСКА.

В крайна сметка гостите не създадоха чисто положение и трябваше да се задоволят само с равенство 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички