Христо Стоичков отговори на Наско Сираков и коментира победата на ЦСКА срещу Левски


Христо Стоичков отговори на Наско Сираков и коментира победата на ЦСКА срещу Левски
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

21627 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+ и коментира победата на ЦСКА срещу Левски през миналата седмица и отношенията си с Наско Сираков и други големи играчи на "сините":

"Един равностоен двубой, в който обаче ЦСКА превъзхождаше и физически, и тактически. Срещата започна така, както се с очакваше – от Левски да атакуват, но в крайна сметка победи по-класният, по-организираният и създалият повече положения за гол отбор. Трите точки са много важни за спокойствието на отбора, за спокойствието на Стойчо Младенов и неговия екип, за собственика на клуба, за феновете, защото се знае – за тази победа ще се говори до другия мач с Левски. Ще се говори, че сме ги били. Но за мен по-важното е, че видях една добра дисциплина. Видях отговорност във футболистите и това, че искаха да победят в този двубой", заяви Камата.

"Винаги ще бъда благодарен на Наско. Аз не забравям, че е от първите хора, които са ми подали ръка през 1986-87 година, когато дебютирах за националния отбор. Няма как да купят моето приятелство. В моя живот не съм делял приятелите си на ЦСКА и Левски. Нека един път завинаги го разберат – приятелството аз не го купувам!".

"Достатъчно уважавам и Тодор Батков, и Томето Лафчис, и отделно футболисти, с които сме играли – и Емил Спасов, и Велев, и Божидар Искренов, и Наско, разбира се. Даже ще го помена и него – и Боби Михайлов. Те са ми помогнали на терена. Няма как да си деля приятелството, че единият е в ЦСКА, а другият в Левски. Няма как!", категоричен бе Стоичков и продължи:

"Аз съм делял с Наско една маса, от една чиния сме яли, с една вилица и един нож, с една супена лъжица… И затова постигнахме каквото трябваше да постигнем, защото сме се уважавали. Това, което казва Наско – да, аз го уважавам и винаги ще го уважавам. Нашите деца израснаха заедно в Барселона с нашите семейства. Няма как да се купи нашето приятелство. Но няма как да им го сложа в главите на онези, които дюдюкат по цял ден, защото едно е да си на терена, друго е да си извън терена. Затова съм благодарен на Наско".

"Левски имат голмайстор за всички времена и това е Наско Сираков, другото е история. Там пише със златни букви колко гола е вкарал Наско Сираков за Левски, колко титли е спечелил Ицо Стоичков. Това е история. Няма как да го изтриеш, няма как да го махнеш", каза още Христо Стоичков.

В тази статия можете да си припомните какво бе казал мажоритарният собственик на "сините" преди време за животинския глад на Стоичков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички