Христо Янев: "А" група без ЦСКА е скучна, нека БФС ни даде шанс да се развиваме


Христо Янев: "А" група без ЦСКА е скучна, нека БФС ни даде шанс да се развиваме

1022 0

Треньорът на ЦСКА Христо Янев изрази претенциите си към Българския футболен съюз, чийто Изпълком трябваше да даде отговор какво да е бъдещето на клуба.

"Искам БФС да ни даде възможност да се развиваме като отбор. ЦСКА е половин България, защото половин България се вълнува от този клуб. Това е един фактор във футбола и е ясно къде е мястото ни", посочи Янев пред "ТВ7".

Според него "А" група е скучна без ЦСКА. "Ние трябва да сме в елита, тогава обликът на „А” група ще е съвсем различен", убеден е той.

Относно зимната селекция младият треньор заяви, че е рано да се мисли за това и то ще се случи през януари.

"Не съжалявам, че не ни се падна отбор от "А" група за Купата. Срещу нас има сериозен и силен съперник. Созопол не случайно се бори за промоция в „А” група. Затова се подготвяме внимателно за мача, имаме доста време и това е добре. Не бива да мислим, че сме на полуфинал, това е грешно. Свършихме много работа, откакто сме заедно, но все още не сме свършили всичко", категоричен е Янев, който говори и за работата с младите футболисти.

"Българските треньори не работят добре с младите футболисти. Пускат се млади момчета, те правят един-два силни мача, ние ги възхваляваме, а после, при един напълно нормален спад във фирмата им, ние ги сриваме със земята. Трябва да се работи постепенно с момчетата, а вече всеки си има глава на раменете си и сам взима решенията си. Опитвам се на база на опита, който имам, да им помогна да преодоляват спадовете и възходите си. Трябва те да са здраво стъпили на земята и да продължават да работят. Има футболисти, с които се разбираме с две думи и такива, към които трябва да подхождаме по-внимателно", каза още той.

Според него обаче е истинско удоволствие да се работи с хора, които искат да се учат и да се развиват.

"Смея да твърдя, че в съблекалнята има момчета с голямо бъдеще. Те израстват ежедневно и ако ние виждаме това, трябва да бъдем по-внимателни", сподели наставникът на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички