"Гриша Ганчев ми е като баща, ще късам мрежите": Какво Каранга обещал на босовете в ЦСКА? (ВИДЕО)


"Гриша Ганчев ми е като баща, ще късам мрежите": Какво Каранга обещал на босовете в ЦСКА? (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg Колаж: Sportlive.bg

893 0

Преди дни любимецът на феновете на ЦСКА - Фернандо Каранга, изигра първия си мач след завръщането си на стадион "Българска армия". Бразилецът дори успя да изненада приятно.

Напук на прогнозите за по-дълго време за адаптация и намиране на оптимална форма, "усмихнатият голмайстор", както е познат, изигра пълни 90 минути при успеха с 3:0 над Ботев Враца. Той дори се разписа, но попадението му бе отменено.

Дни преди голямото дерби на върха между "армейците" и Черно море, таранът даде сериозна заявка. Пред клубната телевизия на 31-кратните шампиони той обеща, че съвсем скоро ще започне отново да "къса мрежите" на противниците си.

Още: ЦСКА поздрави спрягания за изходящ трансфер Станислав Шопов

Освен това, той сподели още за взаимоотношенията си с Гриша и Дани Ганчеви, за своите цели, от къде идва прякорът му и за България като своя втора родина.

Каранга определи Гриша Ганчев като свой втори баща и обеща голове и титла с ЦСКА

Какво каза бразилецът?

"Като бях дете, когато започнах да играя футбол в Бразилия, тичах много - надясно, наляви, много се движех. Каранга са едни конкретни коли в Бразилия. С тях се правят много състезания. Те ме сравняват с тях", започна Фернандо и продължи.

Още: Брадли Мазику първо отстрани, а след това и нокаутира Лудогорец с изказване за ЦСКА

"Един член на семейството ми сложи този прякор и във футбола станах Фернандо Каранга. Много съм щастлив, че всички запомниха това име - Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга. 

Много съм щастлив, че където и да отида, ме познават хората и това е много красиво. Помня юни, 2018-а година, последния ден, в който си тръгнах от ЦСКА. Тогава обещах на Дани Ганчев, че ще се върна и сега съм много щастлив, че играя у дома, това е втората ми родина", добави той.

Каранга определи Гриша Ганчев като свой втори баща и обеща голове и титла с ЦСКА

За миналото, настоящето и бъдещето с "червените"

"Няколко години прекарах тук. ЦСКА се превърна във второто ми семейство. Последните 6 години прекарах в чужбина. Играл съм с добри футболисти, с големи имена. Сега се връщам с много повече опит и искам да помагам на ЦСКА с всичко възможно. Дори и на по-младите играчи в отбора - искам да им предам опита си", каза бразилецът и сподели любопитни подробности за завръщането си.

"Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев за мен е като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този шанс и затова съм тук днес. Благодарен съм им за възможността.

Още: Каранга се преклони пред втората си родина - България, докато звучи легендарна песен (ВИДЕО)

Ще продължа да се боря и да работя усилено, за да ги зарадвам. Както им обещах, тук съм не просто да премина, но да оставя следа. Върнах се, за да станем шампиони. Колкото и голове да съм вкарал преди, имам недовършена работа. 

Искам да заключа със златен ключ своята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се чувствам удобно с това, което съм направил за ЦСКА преди. За тази радост, която съм дал", допълни таранът.

"Ще късам мрежите"!

"Не трябва да лежа на стари лаври, трябва да направя нещо повече за ЦСКА. Честно, физически се чувствам много добре, готов съм на 100%. Сега се адаптирам към стила на игра на новия отбор, но предполагам, че след още 2 мача вече ще късам мрежите. 

Аз вкарах гол, но бях в засада. Във втория мач обаче се надявам да отбележа победното попадение. Това ще е много специално за мен. Когато пристигнах тук за пръв път, адаптацията беше трудна, защото ми беше много студено. Сега ще стане по-бързо. Студеното време вече не е проблем, аз съм си като местен. Много съм щастлив, че се върнах у дома. Това е моят дом, моята втора родина. Обичам много България - само радост и щастие", завърши Фернандо Каранга.

Още: Станислав Шопов и Матиас Фаетон дори не успяха да се доближат до шедьоврите на Тибо Вион (ВИДЕО)

Важно предупреждение: Пускат допълнителни билети за Черно море - ЦСКА, домакините затягат мерките

Тибо Вион даде голяма заявка за битката на ЦСКА с Лудогорец и Черно море

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички