Греъм Кери ще прибира много сладка заплата в ЦСКА


Греъм Кери ще прибира много сладка заплата в ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3273 0

Сериозна заплата от около 35 000 лева ще получава новото попълнение на ЦСКА Греъм Кери, пише вестник "България Днес". "Червените" се пребориха за подписа на 30-годишния ирландец в конкуренцията на досегашния му тим Плимут и други английски и шотландски отбори.

От "Армията" са убедили Кери да подпише с тях с малко по-висока заплата от тази, която е получавал в английската Лига 1. До момента той е прибирал по 3000 паунда на седмица (б.а. - около 30 000 лева на месец) и е най-добре платеният футболист на Плимут. От английския клуб дори са направили оферта за продължаването на договора му с по-добро заплащане, но Кери решава да приеме предизвикателството ЦСКА. Основната причина е, че Плимут изпадна в Лига 2 този сезон и няма особени перспективи за бързо завръщане в по-горното ниво. Така в крайна сметка той се озова в София като свободен агент.

На "Армията" възлагат големи надежди на Кери, който за 4 години се превръща в истинска легенда на Плимут и любимец на фенове и медии. Ирландецът има страхотен ляв крак и е майстор в изпълнението на статични положения - корнери, дузпи, фаулове. Повечето му голове идват след красиви изпълнения извън наказателното поле. За четири години в Плимут халфът има 197 мача със забележителните 49 гола и 58 асистенции.

В Англия съжаляват за решението на Кери да заиграе в България. "Години наред той разпиляваше защитите на съперниците, пишат за него на Острова. - Беше известен като футболист, способен да спечели мач с едно брилянтно отиграване. Той напуска в посока България не просто като легенда на отбора, а като един от най-добрите в цялата история на клуба". Според слуховете заплата на Кери обаче е нищо в сравнение с тази на Диего Фабрини. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички