Греда, много шансове и лоши пропуски - ЦСКА и Черно море не се победиха (ВИДЕО)


Греда, много шансове и лоши пропуски - ЦСКА и Черно море не се победиха (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

8806 0

ЦСКА и Черно море не успяха да се победят по време на голямото дерби от седмия кръг на Първа лига. Попаденията бяха дело на Дюкенс Назон в 15-тата минута и Влатко Дробаров в 77-мата.

Най-близко до попадението, отвъд реализираните, бе Амос Юга секунди преди изравнителния гол, а по време на цялата среща двамата стражи се отчетоха с по няколко ключови намеси.

Трябва да се отбележи, че "моряците" контролираха кълбото през близо 60% от двубоя и налагаха своя начин на игра. Домакините имаха своите моменти в средата на втората част, но на първо място Жираир Шагоян се отчете с огромен пропуск и не успя да удвои преднината още при 1:0. 

Добрата новина за "червените" е завръщането на терена за контузените в последно време - Амос Юга и Браян Морено, но и допуснаха първо попадение от Черно море в рамките на последните 7 шампионатни двубоя между двата тима. 

Възпитаниците на Илиан Илиев продължават силното си представяне от началото на сезона и вече разполагат със 17 точки след 7 изиграни срещи за второто място - 5 победи и 2 ремита. ЦСКА обаче е девети с 9 точки след 2 победи, 3 ремита и 1 загуба. 

Пред Ел Маестро и компания предстои гостуване на Берое, а "моряците" гостуват на Ботев Враца. 

Първо полувреме

С около 120 секунди се забави началото на двубоя, след като имаше проблеми с мрежата на вратата на Иван Дюлгеров. Домакините разрешиха проблема и Волен Чинков свири начало на срещата около 21:17 часа.

ГОЛ! След четвърт час домакините успяха да открият резултата след известен натиск срещу "моряците". С попадение във втори пореден двубой се отчете голмайсторът на "червените" през миналия сезон - Дюкенс Назон. Хаитянинът бе изведен от лятното попълнение Матиас Фаетон. 

Гвадалупецът си свърши отлично работата и голаджията остана очи в очи с Дюлгеров. Таранът успя да прехвърли красиво вратаря и откри за 1:0!

До почивката инициативата остана изцяло за гостите, които оформиха 8 голови положения в рамките на 45 минути. В една от ситуациите ключова роля за запазената преднина имаше Бусато със своето спасяване след корнер. 

Второ полувреме

Двубоят продължи с натиск на Черно море, какъвто бе развоят и през по-голяма част от първата част. Още в първите минути нападателите на двата тима създадоха по един шанс пред съперниковите врати. 

След изминаването на час от двубоя "моряците" продължаваха да пробват рефлекците на Бусато, макар че част от опитите бяха неточни. 

Тогава дойде и чистата ситуацията пред Жираир Шагоян, който се впусна в нападение с Дюкенс Назон. Арменецът имаше всички предпоставки да сложи край на спора, но се забави във взимането на решението и Дюлгеров отрази последвалия удар. 

Четвърт час преди изтичането на редовното време "моряците" оцеляха драматично след последователни опити на Назон и Шагоян. Във втората ситуация Дробаров изби от голлинията опитът на арменеца.

Последва корнер, при който Юга засече центриране с глава и нацели страничния стълб, а при добавката Петров отправи лек удар в стража на гостите. 

ГОЛ! Секунди по-късно в 77-мата минута отново при изпълнение на корнер Иса успя да отклони с глава към Дробаров и последният наказа Бусато! В грешник за домакините се превърна Сейни Санянг, който не успя да реагира още преди подаването на Иса. 1:1!

Стартови състави 

ЦСКА: Бусато, Назон, Вион, Санянг, Линдсет, Юга, Шагоян, Фаетон, Хайнц, Петров, Кордоба;

Черно море: Дюлгеров, Попов, Дробаров, Атанасов, Панов, Василев, Панайотов, Сула, Гарсия, Фернандес, Машадо;

Преди мача

Ел Маестро отново няма да разчита на ключови футболисти от миналия сезон като контузените Матей и Де Нойер. Голяма загуба за гостите е лидерът Даниел Димов. 

"Моряците" са в притеснителна серия от седем шампионатни срещи с ЦСКА, в които не са успявали да се разпишат. Ако и днес този сценарий се повтори, то това ще е антирекорд за клуба. 

Възпитаниците на Илиан Илиев обаче елиминираха ЦСКА от турнира за Купата на България с 2:1 на "Армията", а и днес влизат с по-добра психическа настройка след последните положителни резултати, включително победа над Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички