Главният секретар на МВР се захваща с ЦСКА


Главният секретар на МВР се захваща с ЦСКА

1796 0

Българският футболен съюз ще изпрати официално писмо до главния секретар на МВР Георги Костов, пише „24 часа“. Причината са мачовете на ЦСКА в Югозападната „В“ група. Очаква се срещите да предизвикат голям интерес и да има проблеми със сигурността по стадионите от аматьорския ни футбол.

Съоръженията не отговарят на необходимите изисквания за безопасност. Освен това повечето клубове нямат финансовата възможност да плащат по 4000 лева на среща за охрана.

Полицията вече е била на среща в зоналния съвет, но нямало право да отстъпи от тарифите, тъй като те били еднакви за елита и за аматьорите. До момента двубоите във „В“ група се охраняваха от няколко униформени и нямаше проблеми. С присъствието на ЦСКА обаче се очаква да има голяма гостуваща агитка на мачовете на „червените“ и това може да предизвика проблеми. Хора от отдела за борба със спортното хулиганство дори присъстваха на тегленето на жребия за Югозападната „В" група.

Очаква се през следващата седмица БФС да направи оглед на стадион „Георги Бенковски" в Пазарджик, където Чико (Бяга) и Балкан (Варвара) смятат да приемат ЦСКА. В областния център почти не се е играло футбол през последните години и теренът се намира в отлично състояние.

ЦСКА започва участието си във „В“ група с домакинство на Струмска слава. Почти сигурно е, че и мачът от втория кръг срещу Септември също ще се проведе на стадион „Българска армия“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички