Ето парите, които получиха родните отбори за Купата на България - внушителни са


Ето парите, които получиха родните отбори за Купата на България - внушителни са
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3051 0

Вече изминалият сезон за Купата на България приобщи към себе си нов генерален спонсор, а близо месец след финалния мач от турнирната надпревара стана ясно колко пари са прибрали родните клубове от организатора ПФЛ.

Според колегите от Спортал SESAME са дали на носителя на трофея – Левски, 100 хиляди лева, докато финалистът от ЦСКА е получил 50% по-малко, или иначе казано 50 хиляди лева.

Останалите участници в турнира пък ще си поделят 256 хиляди лева, а трети по постъпления са полуфиналистите Лудогорец и Славия, които са прибрали по 30 хиляди лева. Всеки един от останалите четвъртфиналисти пък ще получи по 20 хиляди лева, след като са стигнали до тази фаза.

Всички отбори, взели участие на осмианфиналната фаза в надпреварата пък ще вземе по 5 хиляди български лева.

Твърдението на медията е, че ЦСКА и Левски вече са получили своите пари, което означава, че съвсем скоро и останалите клубове ще имат свежи средства във своите сметки.

Очаква се съвсем скоро да се разпределят и финансите по телевизионните права, които възлизат на стойност от 450 хиляди лева. Кога ЦСКА представя новия треньор, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец с 3-степенно "меню" за самоусъвършенстване

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички