Футболист на ЦСКА за Саша Илич: Треньорът иска да мачка дори на тренировка, не е лесно да се работи с него


Футболист на ЦСКА за Саша Илич: Треньорът иска да мачка дори на тренировка, не е лесно да се работи с него
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5022 0

Десният краен бранител на ЦСКА Иван Турицов даде интервю за предаването "Домът на футбола" по "Диема", в което говори за представянето на отбора в Първа лига през есента, работата със Саша Илич и предстоящия мач от 1/16-финалите за Купата на България.

"Есента за ЦСКА бе много добра, но не и перфектна", започна той. "Имаше мачове, в които играхме силно, но не победихме, както и такива, в които не бяхме на високо ниво, но взехме трите точки. Щом сме на първо място, значи го заслужаваме", категоричен бе Турицов, който изрази мнението си, че предстоящата пролет ще бъде по-трудна:

"Трудно е да стигнеш до първото място, но още по-трудно е да го задържиш. Пролетта ще е по-тежка за нас и трябва да направим всичко възможно да побеждаваме във всеки мач. В предишните години често бяхме много близо до Лудогорец, но все не успявахме. Миналата година посрещнахме Коледа на само две точки зад тях, а след това и аз не знам какво се случи през пролетта. Важно е сега да продължим да се борим и да опитаме да станем шампиони".

23-годишният защитник каза още, че вижда в очите на Саша Илич желанието да побеждава дори и на тренировка и заяви, че "не е лесно да се работи с него" (в добрия смисъл на думата): "Бързо разбрахме това, което иска Саша Илич от нас и се надявам да продължим да вървим нагоре. За мен не е проблем дали ще съм един от тримата централни защитници или ще играя като десен халф-бек. Важното е да съм на терена. В очите на треньора виждам, че иска да побеждава и мачка дори и на тренировка. Не е лесно да се работи с него. Той е с манталитет на победител".

Относно предстоящото гостуване на Гигант Съединение за Купата (26 ноември, събота, 12:00 ч.) Турицов каза следното: "Емоцията в играчите на Гигант в предстоящия мач за купата ще е по-голяма, но ние може само да загубим от този мач и затова не трябва да има отпускане и да излезем с мисълта да си свършим работата по най-добрия начин. Важно е и да няма контузиии. В Съединие ще е празник, ще дойдат много хора и ние трябва да отговорим на очакванията им".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ексклузивно в SportLive! Георги Мечечиев: Сблъсъкът срещу ЦСКА е сбъдната мечта за Съединение! Бленуваме да спечелим този космически мач!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички