Финалът за Купата на България остава на 11 май


Финалът за Купата на България остава на 11 май
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2072 0

Големият финал за Купата на България между ЦСКА и Левски остава на 11 май от 19.00 часа, потвърдиха източници на „Тема Спорт“ от професионалната футболна лига. След като стана ясно, че двата гранда ще се изправят на финала в битка за националната купа, различни фенски групи и неутрални любители на футбола призоваваха този сблъсък да бъде преместен през уикенда същата седмица и по-конкретно за 15 май (неделя), за да могат повече хора да присъстват. Ако втората дата беше останала, със сигурност и полицията щеше да нареди двубоят да започне в 17:00 часа, за да е сигурно, че ще приключи по светло, каквато е практиката в това дерби.

Твърди се също, че при други съперници финалът на 11 май е щял да бъде с начален час 19.30 или 20.00 часа, но отново поради мерки за сигурност и безопасност, часът на срещата остава 19.00.

"Армейците" са символичен домакин на двубоя, като това означава, че феновете им ще бъдат разположени в секторите А и Г. Тези на "сините" пък ще заемат места в секторите Б и В. През тази седмица ще бъде решено каква да бъде цената на билетите. Поради мерките за сигурност на стадиона и буферните зони, този мач няма да надмине рекорда по посещаемост на футболен мач у нас през 21-ви век – финалът за Купата на България през 2016 година между ЦСКА и Монтана, на който присъстваха 35 000 зрители.

Ето какви информации се появиха през последните дни относно датата на финала за Купата на България

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички