Филип Филипов е възхитен от Нестор Ел Маестро, обясни и раздялата на ЦСКА със Саша Илич


Филип Филипов е възхитен от Нестор Ел Маестро, обясни и раздялата на ЦСКА със Саша Илич
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6125 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, говори пред журналисти на Летище София преди отпътуването на "червените" към Румъния. Утре, 3-ти август, "армейците" гостуват на Сепси (20:00 часа) в мач-реванш от квалификациите на турнира Лига на конференциите, след като загубиха първия сблъсък в София с 0:2.

"Отиваме да победим и да продължим! Резултатът наистина не е благоприятен за нас, трябва да заличим пасив от два гола. Но, в крайна сметка - това ни е целта и за това отиваме", започна коментара си той.

"Трудно ще е, няма да е лесно със сигурност. Но ние за това се подготвихме през тази седмица - за един труден и тежък мач, в който трябва да доминираме, трябва да победим и да продължим. Това ни е целта".

"Сезонът не е само евротурнирите - сезонът са евротурнирите, първенството, Купата, представявено на отбора... Разбира се, ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите, защото на ЦСКА не му приляга да отпада на този етап от надпреварата, независимо, че играе срещу един много стойностен отбор като Сепси", продължи Филипов.

"Надявам се да има импулс в играта ни. Тези 3 дена се използваха максимално добре, тренира се предимно с тактическа насоченост и мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този, който беше в София".

Филип Филипов отговори и на въпрос защо клубът е решил да освободи Саша Илич и да назначи Нестор Ел Маестро на негово място: "Първо, за Саша Илич искам да кажа само хубави неща и да му благодаря за работата му и тази на щаба му докато бяха при нас. Уважавам го изключително много, той е голям човек и голяма личност. За това говори и начинът, по който се раздели с отбора. Аз имам доста голям опит във футбола и за първи присъствам на толкова емоционална раздяла - даже имаше хора, които се разплакаха...".

"Защо се стигна до неговото освобождаване? След годината, която направихме, силната година, в която само една точка не ни достигна да станем шампиони, имахме желанието и към това беше насочена селекцията, за да се надгради качество в отбора. Всички имахме големи очаквания, но, за съжаление, първите 3 мача, които изиграхме, резултатите и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и затова се прибегна до тази промяна".

"Първо, искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора. Нестор Ел Маестро познава добре ЦСКА, познава българското първенство. Той е един треньор, който аз нямах преки наблюдения върху него, но искам да кажа, че в последните 3 дена съм възхитен от работата, която той и екипът му вършат. Те са много интелигентни хора, които са на "ти" с футбола и са много амбицирани. Такива хора трябват в момента на клуба!", категоричен бе изпълнителният директор на "армейците".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive! Герасим Заков: Не мога да асоциирам Нестор Ел Маестро с ЦСКА! По-голямо име трябваше да е треньор!

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички