ФИФА нареди ЦСКА да плати по още две дела, общата сума вече е над 1,5 млн. лева


ФИФА нареди ЦСКА да плати по още две дела, общата сума вече е над 1,5 млн. лева
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1204 0

Дълговете на ЦСКА се увеличиха с още над 230 хиляди евро, след като Дисциплинарната комисия на ФИФА нареди на клуба на Гриша Ганчев да изплати задължения към бившия играч на "червените" Сержиньо и неназован агент.

От ФИФА нареждат на "червените" да плати 109 900 евро плюс лихвите на Сержиньо, както и 94 893 евро плюс лихвите на неназования агент. По двата случая от Дисциплинарната комисия налагат и общо 30 хиляди швейцарски франка глоба (27 742 евро).

По този начин по четирите случая с Тенгариня, Антонио, Сержиньо и неназования агент клубът трябва да заплати общо близо 1,6 милиона лева без лихвите. Клубът има срок от 30 дни да изплати задълженията (които са с различни падежи), а в противен случай ще получи трансферна забрана от ФИФА и няма да може да регистрира нови играчи, докато не извърши плащанията. ЦСКА ще обжалва всички решения на ФИФА в своя вреда в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Какво и в случая с футболистите Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, от "Българска армия" твърдяха, че те не са отговорни за тези задължения, тъй като не са пряк наследник на ЦСКА, а всъщност са преименувания Литекс, но от ФИФА отново отхвърлят защитата на "армейците" и изтъкват, че клубът има подобно име, ползва същата емблема и стадион като оригиналния клуб и е сформиран с идеята да запази и рефлектира спортната история на оригиналния длъжник.

А каква е ситуацията в ЦСКА преди сблъсъка с Йънг Бойс - вижте в този материал.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички