Фернандо Каранга донесе седма поредна победа на ЦСКА


Фернандо Каранга донесе седма поредна победа на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

6386 0

Отборът на ЦСКА записа седма поредна победа от началото на сезона, след като спечели много трудно гостуването си на Черно море на "Тича" с минималното 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Фернандо Каранга, който реализира деветото си попадение в девет мача за 31-кратните шампиони.

В хода на срещата бяха отменени два гола на ЦСКА заради засади, като при първото попадение се видя, че съдиите грешат. 

В края на срещата пък Цветелин Чончуков от тима на "моряците" бе изгонен за два жълти картона.

Заради различни прекъсвания на играта, включително и хореография на феновете на столичани, главният съдия Стефан Апостолов даде 9' продължение на второто полувреме. 

След спечелените точки ЦСКА остава лидер с 22 точки и мач повече от втория Лудогорец, който има 18. Черно море пък остава пети с 14 пункта.

Срещата на стадион "Тича" стартира с оспорвана игра в средата на терена и добри изяви на двата тима пред противниковите врати. До 15' сякаш ЦСКА бе една идея над противниците си от Черно море, но без реална опасност за Боровик и защитата пред него.

В 29' ЦСКА можеше да излезе напред в резултата. Каранга центрира от дясно, а в наказателното поле непокрит бе оставен Манолев, чийто шут обаче премина над вратата.

В 41' Каранга направи пробив през средата на терена и загуби, но кълбото се озова в Тиаго, който комбинира с Манолев и последният вкара във вратата. Флагът на страничния съдия обаче бе вдигнат и попадението бе отменено. При повторението пък се видя, че Тиаго не е бил в положение на засада.

В 58' Каранга вкара топката във вратата след центриране от пряксвободен удар, но флагът отново бе вдигнат. Този път при повторението ясно се видя, че таранът на "червените" е пред защитниците на Черно море.

Натискът на ЦСКА се засили и 25' преди края на срещата Сукуна спечели пряк свободен удар за своя тим в дясно от вратата на Боровик, а при центрирането Каранга бе оставен непокрит. Ударът му с глава обаче не намери целта.

В рамките на две минути, между 81' и 83' Цветелин Чончуков си изкара два жълти картона, с което бе пратен под душовете от Стефан Апостолов. В 87' Бодуров стреля мощно от 20-тина метра, но Боровик показа чудесен рефлекс и изби в корнер.

Дълбоко в добавеното време Черно море бе много близко до попадение, което можеше да донесе трите точки на тима. Орлин Старокин се озова в голова позиция, но шутът му премина на сантиметри от целта. В ответната атака обаче Каранга наказа една от малкото грешки на "зелено-белите", за да донесе победата на своя тим. Това е девети гол за нападателя в девет мача за него през сезона.

Преди мача

Отборът воден от Георги Иванов - Гонзо започна великолепно сезона в Първа лига и в продължение на няколко кръга бяха лидери в подреждането. Последваха обаче две поражения в последните два кръга и варненци се смъкнаха до петата позиция с 14 точки.

ЦСКА пък набра сериозна скорост след като в началото започна неубедително. Играчите на Стамен Белчев са в серия от шест поредни победи и на свой ред поеха лидерската палка в класирането. За момента те са с 19 пункта в актива си.

Състави:

Черно море: Боровик, Цветков, Чунчуков, Божилов, Александров, Костадинов, Зехиров, Илиев, Хасани, Старокин, Сукуп

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Дюлгеров, Манолев, Рубен Пинто, Тиаго, Малинов, Кулма, Каранга

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички