Ел Маестро преди 2,5 години: В ЦСКА е трудно заради влиянието на феновете


Ел Маестро преди 2,5 години: В ЦСКА е трудно заради влиянието на феновете
Снимка: БГНЕС

5305 0

Новият (стар) треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро изглежда, че преди 2,5 години не се е надявал да се върне в клуба. На тази мисъл навежда интервюто, което е дал пред "България Днес" през април 2021 година. Тогава води арабския Ал Тавуун.

"Дефиницията на лудостта е да опитваш едно и също нещо отново и отново, като очакваш различни резултати. Това е странното в ЦСКА. Всеки сезон и всеки треньор изглежда минава по един и същи протокол. Губиш един-два мача и феновете решават, че има нужда от нов треньор. Идва новият. Медиите са позитивно настроени и подкрепят следващия. След това при първия знак на лоша форма същият механизъм се задвижва.

Така беше и при мен. Не е моя работа да съдя колко успешна е тази концепция. Основното е, че клубът е стабилен. На върха в българския футбол. Играят в Европа. Въпросът е какво реално може да се очаква от ЦСКА. Много е вълнуващо да играеш за подобен голям и традиционен клуб.

Първите ми три отбора бяха такива, „Спартак“ (Търнава). ЦСКА и „Щурм“. Тяхното име значи много за страната. Имат огромна група от хардкор фенове. Това създава магия. Забавлявах се на престоя ми и в трите отбора. В същото време е много трудно заради влиянието на феновете.

В ЦСКА основният въпрос е колко ползотворна е намесата на феновете? Нож с две остриета. От една страна тези фенове правят клуба толкова значим и велик. От друга напрежението води до доста спонтанни решения и проблеми", заявява сърбинът пред изданието.

Йевтич, както е истинската му фамилия, споделя и че е бил изненадан, че от него се е очаквало да спечели титлата, въпреки че Лудогорец е ставал шампион в последните 7-8 години.

"Бях разочарован, че не получих шанса да загубя докрай. Обикновено се проваляш и тогава те уволняват. Във футбола няма нищо гарантирано. Няма да кажа, че съм сигурен как щях да спечеля Купата или първенството. Освободиха ме преди да съм загубил каквото и да е. Ние все още бяхме в битката и за двете цели. Това е съдба, която сполетя други треньори в България", казва още треньорът. А ето за какъв дълъг период преди ЦСКА Ел Маестро бе безработен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички