Ексклузивно: Двоен трансферен удар за ЦСКА - взе атомното дуо на Ботев (Пловдив)


Ексклузивно: Двоен трансферен удар за ЦСКА - взе атомното дуо на Ботев (Пловдив)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

13360 0

Изумителен трансферен удар е осъществило ръководството на ЦСКА. "Червените" се споразумяха не само с голямата звезда на Ботев Пловдив Тодор Неделев, но и с другия обещаващ млад талант на "канарчетата" - Кристиан Димитров, потвърди източник на  SportLive.bg.

Трансферът е повече от любопитен, но със сигурност един от най-силните на местно ниво в последните години. Голямата новина безспорно е свързана с Тодор Неделев, за когото от месеци се говори, че ще премине на "Българска армия". Сега обаче трансферът му при "червените" е сигурно.

Интересен факт е, че разговорите са финализирани в последните 24 часа, а трансферна сума няма да има. И двамата футболисти ще преминат в редиците на втория в класирането на Първа лига срещу 0 лева (възможно е все пак да има минимална компенсация), а уговорката е Ботев (Пловдив) да запази процент от правата на играчите и при следващ трансфер в чужбина "канарчетата" да вземат сериозна сума (процентът и при двамата футболисти е 25%).

Тодор Неделев е безспорният №1 в Първа лига сред българските играчи и през този сезон изведе Ботев Пловдив до знаменит финал за Купата на България. През настощия сезон има цели 15 гола и 13 асистенции, като активът му продължава да расте.

Димитров пък е едва на 22 години и се превърна в изключително важен футболист за Ботев, като е несменяем титуляр за "канарчетата" и с основен принос за възхода на играта на тима. Той е един от най-обещаващите футболисти на България и до последно се смяташе, че неговото бъдеще е в чужбина. Заедно с Неделев обаче ще играят на "Българска армия" през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички