Ексклузивно: ЦСКА пред изхвърляне от Европа (ДОКУМЕНТИ)


Ексклузивно: ЦСКА пред изхвърляне от Европа (ДОКУМЕНТИ)
Снимка: LAP.BG/ Ilian Telkedjiev

43618 0

Българският ЦСКА е пред угрозата да бъде изхвърлен от европейските клубни турнири за следващия сезон, ако продължава да пренебрегва съдебни решения за изплащане на сумата от 1 милиона евро на 4-ма футболисти, осъдили клуба. 

Казусът със задължението на ЦСКА

Това е изводът от прессъобщение на адвокатска кантора, представляваща интересите на Нислън Антонио, Сержио Рибейро, Франсиско Морено и Бернардо Тенгариня, което Sportlive.bg получи на редакционната поща. 

В изявлението, предоставено от кантората "MLR Abogados", се споменава неколкократно, че квартетът от футболисти е осъдил клуба на различни инстанции, включително и пред Спортния арбитражен съд в Лозана (САS), клубът, вписан като "CSKA-Sofia", за сума от 1 милион евро. 

Ръководството на тима отказва упорито да плати сумата, като на всичкото отгоре, според представителите на 4-мата футболисти, "червените" са готови на ново обжалване, този път в съд в Швейцария. Това ще струва допълнителен ресурс на клуба, който е малко вероятно да спечели делото. 

Отнемане на лиценза на ЦСКА

От кантората са категорични, че ЦСКА единствено се опитва да удължи агонията на играчите, които вече 10 години се борят да си вземат дължимото от "червените". Независимо от тактиките, използвани от клуба обаче, адвокатите на футболистите са готови на крути мерки. Ще бъдат уведомени и ФИФА, и УЕФА, за неизпълнението на дълга на ЦСКА, а от кантората ще сезират БФС и УЕФА и за изваждането на клуба от европейските клубни турнири за сезон 2022/23.

Това може да доведе не само до отнемане на лиценза за Европа, но и за участие в професионалния футбол в България. 

Спрените трансфери в ЦСКА 

Както е известно, от началото на март е забранено картотекирането на нови футболисти в ЦСКА, заради неизплатените задължения на "червените" към някои бивши футболисти. Както е известно, ЦСКА-София беше определен от УЕФА като наследник на фалиралото "ПФК ЦСКА АД", което позволи на бивши футболисти да си търсят правата и неполучените суми. 

Как ЦСКА се опитва да избегне плащането? 

В съобщението на кантората се споменава, че ЦСКА се опитва да подаде жалба във Върховния съд в Швейцария - дело, което ще има много сериозни разходи и за двете страни. Целта е да сагата да продължи и "червените" да не платят задълженията, за които са осъдени вече 4 пъти (във ФИФА два пъти и пред Арбитражния съд в Лозана два пъти). 

"Тези тактики за забавяне би трябвало да служат за отнемане на вниманието", алармират от кантората, представляваща 4-мата футболисти. 

Sportlive.bg припомня, че забраната за картотекиране на футболисти в ЦСКА през следващите два трансферни прозореца е следствие на същото неизплатено задължение към 4-мата футболисти. Също така припомняме, че през 2021 година Бернардо Тенгариня почина на едва 32-годишна възраст заради тежко заболяване

Прилагаме и документите, които получихме: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички