Дунав открива и закрива годината на "Армията"


Дунав открива и закрива годината на "Армията"
Снимка: БГНЕС

960 0

Първият и последният мач на "Армията" за 2016 г. ще бъде между ЦСКА и Дунав. Днес червените посрещат русенци от 14:30 часа в заключителния есенен двубой от Първа лига. А на 14 февруари столичани откриха годината с разгром над същия съперник с 6:0 в приятелска среща. 

Десет месеца по-късно ситуацията е доста различна. В началото на годината ЦСКА бе в Трета лига, а Дунав водеше убедително във втория ешелон. Сега и двата отбора са в елита и ги делят само 4 точки, които са в полза на червените. По-рано през този сезон русенци победиха с 2:0 съперника, след като Васил Шопов и Антон Огнянов се разписаха за успеха в Разград на 11 септември. ЦСКА пък се представи доста под очакванията през есента, докато Дунав е приятната изненада в първенството.

През изминалия ден оживени дискусии предизвика бъдещето на вратаря на армейците Георги Китанов. "24 часа" излезе с информация, че той се завръща в Черно море след 6-месечен престой в Борисовата градина. На негово място в ЦСКА пък трябвало да дойде вратарят на Динамо Киев Максим Ковал, който е в полезрението на червените.

Извън групата за мача с Дунав остана Станислав Манолев. Десният бек е получил контузия в последната тренировка преди срещата, която бе Вчера от 15:00 часа на "Армията". Става Въпрос за мускулна травма. Заради това в последния момент в групата попадна централният защитник Пламен Гълъбов, който 2 месеца се възстановяваше от травма, пише "Тема спрот".

Треньорът на армейците Стамен Белчев има дилема кого да пусне на мястото на Манолев - опциите са Стойчо Атанасов и Александър Дюлгеров. Белчев ще реши на кого да заложи окончателно днес. Атанасов за почна като титуляр сезона в тази зона, а Дюлгеров бе използван по необходимост, когато Стойчо и Манолев едновременно бяха контузени.

Крилото Арсенио пък отново е изпитал леки болки в последното занимание и е било преценено, че е по-добре да не попада в групата. Руй Педро също не е на 100% готов за игра, така че отново ще остане резерва. При това положение в 4-та поредна среща титуляр ще е Никола Колев (21 г.), който ще действа зад нападателя Преслав Йорданов. Алтернатива на тарана ще е 18-годишният Тонислав Йорданов.

Дунав идва в София в пълен състав. Треньорът Великов има известник колебания в офанзивен план.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички