Джорди Кайседо герой за ЦСКА при труден успех над Черно море в Първа лига, "червените" на 3 точки от Лудогорец преди дербито


Джорди Кайседо герой за ЦСКА при труден успех над Черно море в Първа лига, "червените" на 3 точки от Лудогорец преди дербито
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5082 0

ЦСКА остави проблемите извън терена зад гърба си и успя да вземе много важна победа с 1:0 срещу Черно море в Първа лига. Така "армейците" се възползваха от грешната стъпка на лидера Лудогорец, който допусна поражение с 2:3 от Локомотив (Пловдив).

"Червените" си върнаха второто място и събра 39 точки, с които се доближи на само 3 от "орлите". След точно седмица двата отбора се изправят в директен сблъсък за първото място, а при победа футболистите на Бруно Акрапович ще изравнят по точки разградчани.

В срещата срещу Черно море новият нападател на тима Джорди Кайседо се отчете с първи гол в официалния си дебют. Успехът дойде много трудно, като в мечът преобладаваха грубите влизания и нарушенията. След по-малко от 2 седмици (02.03) двата тима отново ще играят един срещу друг, този път на осминафиналите за Купата на България.

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 9. Адалберто Пеняранда, 11. Петър Занев, 15. Тибо Вион, 18. Брадли Мазику, 20. Тиаго Родригез, 21. Амос Юга, 24. Джером Синклер, 28. Пламен Гълъбов, 30. Жорди Кайседо

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 77. Стефан Велев, 10. Илиан Илиев, 23. Пабло Гарсия, 72. Родриго Енрике, 20. Жозе Гомеш

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на втората част продължи в същия дух. В 60-ата минута се стигана до напрежение пред вратата на Черно море, след като Пеняранда стреля от средна дистанция, а Дюлгеров бе неубедителен. Там обаче нямаше кой да довкара отбитата топка. Секунди по-късно се стигна до пряк свободен удар от удобна позиция за "армейците". Пеняранда се нае с изпълнението, но изстрелът му срещна стената.

69' - 1:0! ЦСКА излезе напред в резултата, след като Тиаго центрира отлично отдясно, а в наказателното поле Кайседо се справи с няколко противникови играчи, изпревари ги и демонстрира отличен отскок, за да насочи майсторски с глава топката в мрежата на гостите.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15 минути от мача двата отбора не успяха да създадат опасни ситуации, като в двубоя преобладаваха нарушенията и по-грубата игра, която накъсваше темпото.

И след изминаването на още четвърт час от срещата нещата не се промениха. Нарушенията вече бяха общо над 20, а головите ситуации, които да донесат опасност - 0. "Армейците" опитваха предимно чрез далечно изритани топки към Кайседо, а "моряците" чрез далечни изстрели.

До края на полувремето също не се стигна до 100%-ова голова ситуация. След 45-те минути, освен по-грубата игра от двата отбора, прави впечатление, че Черно море създаде повече на брой опасности в сравнение със своя съперник. Чак в последните секунди "червените" се активизираха повече, а "моряците" се прибраха отзад. Това доведе и до фаул срещу Пеняранда на около 30 метра. Тиаго опита центриране, но то бе твърде слабо, с което бе сложен и краят на частта.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като цяла седмица се говори за проблемите на ЦСКА извън терена и отказа на собственика Гриша Ганчев да продължи да е начело на "армейците", сега е време да видим "червените" в действие там, където трябва - на футболния терен.

Предстои да разберем дали футболистите на ЦСКА ще бъдат повлияни от всичко изписано, а срещу тях има повече от сериозен съперник в лицето на Черно море. По традиция двубоите за "армейците" срещу този съперник са тежки и трудни за спечелване.

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович сподели преди двубоя, че решението на Ганчев е дори мотивирало отбора и ще се опита да се докаже. Той е говорил със своите играчи. Добра новина е, че Джорди Кайседо е готов за игра, като се очаква той да замести продадения Али Соу.

Очаква се физическите сблъсъци да са много и това да е ключов аспект от срещата. Няколко ключови футболисти на "червените" обаче трябва да внимават, защото ако си изкарат жълт картон, ще изпуснат голямото дерби срещу Лудогорец след седмица. Това важи за Георги Йомов, Брадли Мазику и Амос Юга.

В кръга, в който Първа лига бе подновена, ЦСКА спечели много важни 3 точки при снежната битка срещу Славия, като в тогавашния мач нямаше как да се добие реална представа за свършеното в подготовката и моментното състояние на "червените" поради ужасяващите метеорологични условия. Черно море пък удържа Локомотив (Пловдив) за нулево равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички